Apple dezvăluie noile mini PC-uri Mac Mini cu procesoare M2 şi M2 Pro

Scris de | 18 ianuarie, 2023
Apple dezvăluie noile mini PC-uri Mac Mini cu procesoare M2 şi M2 Pro

Apple tocmai a anunţat o serie de noi laptopuri MacBook Pro, procesoare, dar şi mini PC-uri. Acestea din urmă sunt modele Mac Mini, pentru cei cu spaţiu limitat de desfăşurare, dar care au nevoie de puterea procesoarelor redutabile M2 şi M2 Pro.

E pentru prima dată când Apple aduce procesoare de nivel Pro pe un model Mini. Până acum Mac Mini venea doar în versiunea cu un M1 entry level, acelaşi de pe MacBook Air. Configuraţia de bază pentru noul Mac Mini, în ediţia de bază include cipul M2, alături de 8 GB RAM şi 256 GB stocare, plus un port HDMI, un port Gigabit Ethernet, dar şi jack audio standard.

Apar şi două porturi USB-A şi două porturi Thunderbolt 4 (USB-C), care reprezintă un upgrade de la cele Thunderbolt 3 de pe generaţiile trecute. Această configuraţie va sosi la preţul de 599 de dolari şi e deja disponibilă la comandă. Există şi o versiune de Mac Mini cu procesor M2 Pro, care aduce la pachet 16 GB RAM, 512 GB stocare SSD, dar şi două porturi Thunderbolt 4 extra, pe lângă cele disponibile deja pe modelele standard M2.

Configuraţia aceasta costă 1299 dolari, adică mai bine de dublu versus modelul de bază. Între timp procesorul M2 Max, cel mai puternic dintre cele noi Apple e oferit doar pe MacBook Pro. Ultimul update de Mac Mini s-a petrecut în 2020.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina