Aplicaţia pentru mobil Ghişeul.ro e acum disponibilă, permiţând plata amenzilor, impozitelor

Scris de | 27 ianuarie, 2023
Aplicaţia pentru mobil Ghişeul.ro e acum disponibilă, permiţând plata amenzilor, impozitelor

Începutul de an aduce o sumedenie de plăţi de impozite şi taxe, dar acum sarcina devine mai uşoară odată cu sosirea aplicaţiei mobile Ghişeul.ro. Celebrul site folosit ca hub pentru administrarea profilului fiscal al românului a devenit acum o aplicaţie pentru smartphone.

Ghişeul.ro are acum 1.5 milioane de utilizatori, dintre care o treime au creat cont în 2022. Anul trecut s-au procesat peste 3.7 milioane de plăţi prin această platformă. Aplicaţia vine în urma unui proiect al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, alături de Autoritatea pentru Digitalizarea României. La soft s-a lucrat mai bine de un an şi s-au făcut 650 de teste.

Serviciile oferite de aplicaţie au comision zero, fix ca şi pe site, iar utilizatorii vor putea plăti amenzi şi taxe. Ulterior se va adăuga o funcţie de eliberare online a cazierului judiciar. Dorinţa este de a nu mai pune românii pe drumuri şi la cozi. App-ul se inspiră de la aplicaţiile de banking şi vine cu recunoaştere facială. Puteţi plăti din ea peste 350 de tipuri de servicii publice, furnizate de peste 1200 de instituţii. Costurile de conectare a unei primării la Ghişeul.ro sunt de 10.000-12.000 lei, ajungând şi la 10.000 de euro pentru primăriile deloc digitalizate.

98% dintre municipii se regăsesc pe ghişeul.ro şi doar o treime dintre comune sunt conectate la platformă.

Link download aplicaţie.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Hotnews