Netflix oferă detalii despre blocarea partajării de parole în afara locuinţei

Scris de | 2 februarie, 2023
Netflix oferă detalii despre blocarea partajării de parole în afara locuinţei

Netflix a dezvăluit în sfârşit planurile sale cu privire la blocarea partajării de parole la serviciul său în afara locuinţei. Practica îi încalcă termenii, dar fi una la modă printre zeci de milioane de utilizatori. Mulţi folosesc parola altora şi le „parazitează” conturile.

Ei bine aflaţi că platforma de streaming şi-a actualizat Help Center-ul, care afirmă că doar conturile dintr-o singură locuinţă pot fi partajate în acel perimetru. Pentru a se asigura că dispozitivele sunt asociate cu locaţia principală, Netflix va cere utilizatorilor să se conecteze la Wi-Fi la fiecare 31 de zile. „Paraziţii” îşi pot transfera istoricul profilului lor pe un nou cont fără să îşi piardă preferinţele, like-urile, dislike-urile şi alte date personale.

Există totuşi şi momentul când pleci în vacanţă, când călătoreşti şi vrei să vezi seriale pe Netflix în afara casei. În acel caz utilizatorul va solicita un cod temporar pentru login, oferind acces la cont pentru 7 zile. Deocamdată schimbarea a apărut doar în SUA şi Canada. Ce trebuie să reţinem? Că poţi partaja conturi Netflix doar în cadrul unei locuinţe, totul centrat în jurul unei reţele Wi-Fi, reconfirmată la 31 de zile.

Cine vrea să se logheze din altă parte va primi o avertizare că ar trebui să se logheze de pe contul propriu. Vor fi utilizate date ca adresa IP, ID de dispoziiv şi activitatea contului pentru a stabili dacă dispozitivul logat în cont este conectat la locaţia principală. Dacă dispozitivul e folosit în afara casei de cineva neautorizat ai opţiunea de a deloga pe toată lumea şi a schimba parola.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena