Netflix blochează partajarea de parole ale conturilor din 2023

Scris de | 24 decembrie, 2022
Netflix blochează partajarea de parole ale conturilor din 2023

Netflix e gata să pună în aplicare măsura care va afecta 100 de milioane de utilizatori ai serviciilor sale: oprirea partajării de parole. Ar face asta chiar de anul viitor, din 2023, în încercarea de a obţine mai mulţi abonaţi „curaţi” şi venituri crescute.

Netflix i-a pus gând rău password sharing-ului de ceva vreme, dar acum chiar ia măsuri serioase în această privinţă. Cei de la Wall Street Journal au descoperit că platforma de streaming va bloca utilizarea de conturi în alte locuinţe şi va crea abonamente mai scumpe pentru utilizatorii care îşi împart conturile cu prietenii sau familia. 2022 e anul în care Netflix a pierdut sute de mii de abonaţi şi în care Disney+ a depăşit platforma ca număr de abonaţi, deci trebuie luate măsuri.

S-au făcut deja teste şi programe pilot cu această abordare în America de Sud. Cei care îşi partajează contul ar putea plăti şi cu 3-4 euro mai mult faţă de costul abonamentului clasic. Netflix s-ar putea folosi de IP-uri şi ID-urile dispozitivelor de pe care sunt accesate serviciile sale. Gigantul american de streaming estimează că aproximativ 100 de milioane de persoane „căpuşează” conturile membrilor familiei lor sau ale prietenilor.

Compania a lansat la început de an şi o variantă nouă de abonament, care include reclame şi are preţ mult mai redus. Pe viitor utilizatorii de conturi Premium şi Standard vor putea crea sub-conturi pentru alte două persoane care nu stau în aceeaşi locuinţă, fiecare cu profilul său.

Etichete: , , ,

Sursa: Mysmartprice