McDonald’s Mobile Order & Pay – Cum „dai skip la coadă” la Mec

Scris de | 23 februarie, 2023
McDonald’s Mobile Order & Pay – Cum „dai skip la coadă” la Mec

Una dintre cele mai mari schimbări determinate de tehnologie pe care o resimțim constant în viețile noastre este felul în care aplicațiile de livrări – și mai ales cele de livrări de mâncare – au devenit o parte importantă din cursul zilei noastre. Orașele sunt pline de curieri pe biciclete, trotinete sau în mașini, care duc pachete de-a lungul și de-a latul său, care ne aduc micul dejun, prânzul și cina până la ușă.

Există, însă, și acele momente în care îți dorești să ieși din casă și să ai experiența de a merge la un restaurant, de a lua masa în oraș și de a te întâlni cu persoanele apropiate. În plus, am văzut cum datorită tehnologiei, acest obicei a primit o reimaginare în ultimii ani, precum instalarea kioskurilor digitale, dotate cu ecrane touch screen, de unde poți comanda mâncarea dorită ca apoi să primești un bon cu un număr dedicat, sau subiectul acestui material, o funcție disponibilă în aplicație, pe telefonul mobil, care să ușureze și mai mult experiența de mâncat în oraș (sau acasă).

Bineînțeles, una dintre companiile mari care au fost vârf de lance în implementarea noilor tehnologii în restaurantele lor a fost McDonald’s, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria restaurantelor cu servire rapidă la nivel global. Kioskurile digitale cu ecrane de comandă de care vorbeam anterior sunt implementate deja de mai mulți ani în restaurantele McDonald’s, iar dacă la început erau folosite timid de unii oameni, ulterior acestea au devenit metoda favorită de a comanda a multora.

A venit, însă, și timpul pentru o altă metodă de a comanda, una care să ușureze și mai mult procesul pentru clienți: Mobile Order & Pay. Cei de la McDonald’s ne-au invitat să încercăm această metodă, să vedem cum se îmbină tehnologia cu produsele noastre preferate de la Mec. Așadar, zis și făcut, am luat drumul către McDonald’s Electroaparataj, situat lângă Mega Mall, pentru a vedea care e experiența de comandare prin Mobile Order & Pay.

Cum funcționează Mobile Order & Pay

Mobile Order & Pay a fost creată pentru cei care nu vor să aștepte la coadă, fiind ușor de utilizat, cu un meniu intuitiv și având posibilitatea de a plasa comanda atât de la distanță, cât și direct în restaurant. Funcția e disponibilă în aplicația de mobil McDonald’s, atât pe iOS, cât și pe Android, numai pentru utilizatorii logați, și presupune accesarea meniului „Comandă”. Ești informat de la bun început că poți lansa comanda prin aplicație doar în anumite restaurante McDonald’s, însă tot ai o listă considerabilă de locații în toată țara. Funcția poate fi folosită în toate restaurantele McDonald’s unde există sistemul de comandă prin ecrane digitale, un concept numit Experience of the Future (EOTF). Poți să selectezi manual, pe hartă, restaurantul în care mănânci/vei mânca, sau poți vedea o listă, unde sunt ordonate în funcție de distanța la care se află locațiile unde poți utiliza Mobile Order & Pay față de tine.

Astfel, după ce alegi locația, rămâne doar să faci și comanda în sine. Un lucru foarte interesant și util este că poți folosi inclusiv ofertele din aplicația McDonald’s la o comandă Mobile Order & Pay, chestie care simplifică mult modul de folosire al ofertelor. Așadar, poți intra direct în meniul de oferte și să o selectezi pe cea favorită, apoi să alegi folosirea ei prin Mobile Order & Pay. Nu ai o limită minimă de produse sau o sumă anume pe care trebuie să o depășești, poți folosi pur și simplu funcția dacă ai luat deja comanda la masa, dar ai uitat să ceri sosuri sau mai vrei o înghețată. Comanzi produsele pe care le dorești, iar acestea îți vor fi aduse la masă de un angajat al restaurantului.

Aceasta este și prima modalitate prin care poți lua comanda plasată prin Mobile Order & Pay, lucru pe care îl vei selecta înainte să plătești. Sunt trei variante disponibile, dar noi am testat doar două dintre ele, despre care vei afla mai multe mai jos. Totuși, e bine să știi că există și posibilitatea de a plasa comanda din aplicație și de o ridica ulterior de la Drive-Thru. Prima este aceea ca cineva să îți aducă întreaga comandă la masă, iar pentru a ști la ce masă te afli, va trebui să scanezi numărul acesteia, printr-un cod QR sau să îl introduci chiar tu manual. Astfel, nu mai trebuie să stai la coadă și să aștepți să îți iei tu comanda, te poți doar așeza la masă și vorbi cu prietenii până când vă sosește mâncarea.

Cea de-a doua variantă de a prelua comanda plasată prin Mobile Order & Pay este de a o lua chiar de la casa de marcat, unde poți vedea și statusul acesteia pe ecrane. Comenzile plasate prin aplicație au 4 cifre și pot fi distinse astfel de celelalte. Procesul e similar apoi cu o comandă pe care ai realizat-o la kioskul digital, aștepți ca mâncarea ta să fie gata de ridicare și te duci și o iei. Cei de la McDonald’s spun că această modalitate a fost gândită, mai degrabă, pentru cei care sunt pe fugă și vor să ia mâncarea acasă, astfel că pot da o comandă din afara restaurantului, de la câteva minute distanță, și în timpul petrecut până ajung acolo, aceasta să fie gata și să poată fi deja ridicată.

Plata se realizează, bineînțeles, cu cardul, și nu există costuri suplimentare, ținând cont că mănânci în restaurant sau îți ridici chiar tu comanda. Noi am folosit atât Apple Pay, cât și Google Pay pentru plată și nu am avut nicio problemă, a fost rapid și ușor.

Noi am testat serviciul destul de devreme în zi, în jurul orei 11, fix înainte de ora prânzului, astfel că am putut să ne bucurăm de un restaurant destul de gol. De notat mai este și faptul că poți comanda inclusiv din meniul de mic dejun, dacă ajungi la restaurant între orele în care acesta este disponibil.

Concluzii

Mobile Order & Pay a funcționat bine și rapid, întreg procesul de comandă nu ar trebui să îți ia mai mult de un minut sau două dacă ești destul de hotărât ce vrei să îți iei. Dacă ai prieteni nehotărâți prin grup, pregătește-te să aștepți, mai ales că aici nu se află în spatele vostru cineva, ca să îi poți grăbi, cum e cazul atunci când comanzi la casa de marcat sau la kioskul digital. Plata se face și ea instant dacă ai un card salvat în Google Pay sau Apple Pay și ni s-a părut că întreg procesul de comandă e mult mai rapid și mai convenabil. Plus că, trebuie să recunoaștem, e o senzație plăcută să fii la McDonald’s, să te așezi direct la masă și să comanzi prin aplicație, iar apoi cineva să îți aducă produsele preferate.

McDonald’s reușește să facă experiența de a mânca în restaurantele sale și mai simplă și intuitivă decât era deja, iar aceasta e o veste bună pentru zilele în care ai poftă de ceva bun de la Mec. Comanda prin aplicație, prin funcția Mobile Order & Pay, te scapă de statul la coadă și, foarte important, de întrebarea pe care cu siguranță ți-ai pus-o măcar o dată când ai ajuns la Mec în timpul orelor de vârf: „oare mai găsim masă?”. Cu Mobile Order & Pay, poți să cauți întâi masa și după să aștepți liniștit comanda.

Material realizat cu sprijinul McDonald’s România.

Etichete: , , , , , , ,