Comisia Europeană a interzis TikTok pentru angajaţi

Scris de | 24 februarie, 2023
Comisia Europeană a interzis TikTok pentru angajaţi

O nouă interdicţie loveşte Tiktok azi şi de această dată vine din UE. Dacă până acum mai degrabă SUA a interzis aplicaţia de socializare pe bază de video-uri, acum UE i-a pus gând rău.

Să o luăm totuşi pe rând… La final de an 2022 SUA a interzis TikTok pe telefoanele angajaţilor guvernamentali. Apoi TikTok a recunoscut că a spionat jurnalişti, aparent din greşeală, când căuta whistebloweri în cadrul organizaţiei. La început de an 2023 UE ameninţa că baneaza TikTok dacă nu se aliniază la cerinţele sale şi la GPDR până în septembrie. Între timp universităţile din SUA au interzis în campusuri aplicaţia, dar interdicţia a fost uşor de fentat.

Fast forward spre februarie 2023 spre martie şi aflăm că acum Comisia Europeană a interzis staff-ului sau să utilizeze TikTok pe telefoanele şi dispozitivele de la muncă. Angajaţii ar putea pierde accesul la email sau alte servicii, dacă nu şterg aplicaţia până pe 15 martie. Li s-a cerut celor vizaţi de măsură să înlăture aplicaţia pe cât posibil şi de pe telefoanele şi tabletele personale care sunt aduse la muncă.

Comisia citează „ameninţări din zona cyber securităţii şi vulnerabilităţi care pot fi exploatate pentru a ataca mediul corporate al Comisiei”. Comisia Europeană are aproximativ 32.000 de angajaţi, deci TikTok va simţi impactul. ByteDance, compania mama TikTok s-a plâns de preconcepţii ca răspuns la interdicţie şi a amintit că a solicitat o întâlnire pentru a discuta despre modul în care protejează datele celor 125 de milioane de utilizatori din UE.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget