TikTok cu un pas mai aproape de a fi interzis în SUA; Legea a trecut de Senat

Scris de | 17 decembrie, 2022
TikTok cu un pas mai aproape de a fi interzis în SUA; Legea a trecut de Senat

Senatul American a trecut o propunere de lege care are ca scop interdicţia TikTok în SUA. Pentru început va fi interzis pe telefoanele folosite de angajaţii la agenţii guvernamentale, dar sunt propuneri şi pentru o interdicţie generală.

ByteDance lucrează între timp şi la o aplicaţie de streaming muzical, rival Spotify şi aceea va fi şi ea interzisă pe terminalele angajaţilor federali. Orice dispozitiv oferit unui angajat la stat sau oferit de o corporaţie contractată de stat vine cu o interdicţie pentru TikTok. Vor fi făcute excepţii pentru personalul de cercetare, autorităţile poliţieneşti, care investighează o crimă cu indicii pe reţeaua chineză. Sau scenarii care implică securitatea naţională.

SUA e piaţa cea mai valoroasă pentru TikTok, acolo unde aplicaţia are 100 de milioane de utilizatori. În Alabama şi Utah deja s-a interzis TikTok pe toate telefoanele oficialilor. Problema a început să ia amploare cu acel moment viral din podcastul lui Joe Rogan de acum 2 luni, când i-a citit comediantului Theo Von întregul TOS al serviciului şi datele colectate.

Senatorul Marco Rubio a înaintat o propunere de lege pentru a interzice TikTok pe sol american, pentru toată populaţia. Seamănă cu mişcările făcute de Donald Trump acum 3 ani, când a forţat vânzarea aplicaţiei spre Microsoft, altfel TikTok ar fi fost interzisă în SUA. ByteDance se apără, afirmând că a făcut eforturi pentru a creşte securitatea şi a îmbunătăţi privacy-ul aplicaţiei sale, stocând datele utilizatorilor din SUA în SUA.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear