Acum poţi să înjuri pe YouTube şi să ai clipurile monetizate

Scris de | 8 martie, 2023
Acum poţi să înjuri pe YouTube şi să ai clipurile monetizate

Una dintre cele mai dure politici YouTube este de a penaliza creatorii de conţinut care folosesc un limbaj colorat. Dacă asta e un lucru bun pentru video-urile destinate publicului tânăr, e o problemă pentru comedianţi spre exemplu şi podcasturile lor. Ei bine, acum YouTube face un pas în spate la capitolul stricteţe.

Un set de reguli legate de obscenitate a debutat pe YouTube în 2022, alienând mulţi creatori de conţinut. Acum acel set de reguli este relaxat, mulţumită unui update care implică o politică mai puţin restrictivă. Veţi putea folosi cuvinte colorate de nivel „moderat” şi „puternic” fără a risca demonetizarea. Politica originală, lansată în noiembrie 2022 ar fi dus la flagging pentru orice video cu obscenităţi în primele zeci de secunde.

Devenea brusc ineligibil pentru advertising şi nu mai putea fi monetizat. Problema YouTube e că nu indică foarte clar ce înseamnă obscenităţi „moderate” sau „puternice”. Politica se aplică şi retroactiv, afectând creatori care nu ştiau de regulă şi au publicat clipuri cu mult înainte ca politica să intre în vigoare. Ei bine începând de acum, chiar şi cei care înjură în primele 7 secunde din clip au o şansă la advertising, în majoritatea cazurilor.

Dacă totuşi sar calul, atunci vor putea avea reclame, dar cu limitări. După primele 7 secunde se poate folosi limbaj mega colorat şi fără teama de a pierde venituri. Cu toate astea abuzurile vor fi penalizate. Trebuie spus şi că dacă limbajul profan apare în fundal sau în muzică nu afectează monetizarea. Totul intră în vigoare pe 7 martie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget