Volkswagen a creat un automobil electric accesibil pentru mase; Cât costă ID. 2all?

Scris de | 17 martie, 2023
Volkswagen a creat un automobil electric accesibil pentru mase; Cât costă ID. 2all?

Volkswagen are de gând să lanseze următorul vehicul electric pentru mase şi deocamdată ne propune conceptul ID. 2all ca punct de pornire. Cel mai bine sună preţul său, de 25.000 de euro.

Volkswagen ID. 2all are o autonomie bunicică, de 450 de kilometri şi are un design ce aminteşte de apreciatul Golf. Acest hatchback electric a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment dedicat investitorilor din Germania, ca răspuns la evenimentul Tesla Investor Day, acolo unde lumea aştepta un vehicul nou şi nu l-a primit. VW a vorbit şi despre strategia sa, care include investiţii de 180 de miliarde de euro în 5 ani în zone ca producţie de baterii şi materiale speciale.

Vrea să reducă masiv costurile de producţie pentru EV-uri şi să depăşească Tesla şi alţi rivali. ID. 2all ar fi un pion cheie în strategie, deoarece vine cu un design compact şi preţ atractiv. Producţia va începe în 2025 şi este doar unul ditnre cele modele plugin programate pentru debut până în 2026. Ampatamentul lung şi consola faţă scurtă sunt găsite şi pe ID. Buzz, minibusul electric al companiei care intră pe piaţa din SUA în 2024.

VW prezice o încărcare de la 10 la 80% în 20 de minute. ID. 2all aduce şi un spaţiu de stocare mic, între 460 şi 1330 de litri, în funcţie de aranjamentul scaunelor. Hatchback-urile sunt cam greu de vândut azi, când lumea caută SUV-uri, CUV-uri şi camionete. Volkswagen mai are un as în mânecă şi ar putea pregăti chiar un vehicul electric de sub 20.000 de euro, cunoscut ca ID.1. El va aduce cu un minicar Polo şi va veni în 2027.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge