Cat de rapid se vor încărca noile iPhone-uri cu USB-C

Scris de | 22 martie, 2023
Cat de rapid se vor încărca noile iPhone-uri cu USB-C
FOTO via 9to5Mac

Una dintre cele mai mari probleme cu iPhone-urile, și totodată una dintre cele mai prezente izvoare de miștouri din partea fanilor Android este legată de încărcarea „rapidă” a acestora, una care a lăsat mereu de dorit. Deși durata unui ciclu de încărcare este printre cele mai bune de pe piață, de departe, timpul în care acestea ajung de la 0% la 100% este lăsat în urmă de către concurenți săi direcți.

Ei bine, se pare că acest lucru se va schimba odată cu apariția noilor iPhone 15, care vor veni cu mufă de încărcare USB-C montată pe șasiu, din cauza, sau aș spune eu mai degrabă, datorită, deciziei Uniunii Europene de a adopta o lege prin care să oblige producătorii de electronice să adopte un standard unic pentru toate produsele lor. Deși nu suntem încă siguri că noile iPhone-uri vor ajunge la rafturi cu USB-C și peste ocean, acest lucru devine deja o certitudine pe continentul nostru.

Kuo, unul dintre cei mai reuniți și de încredere zvonaci Apple, susține că Apple va oferi o funcție de încărcare rapidă pe gama iPhone 15 ceva mai generoasă decât cea de până acum, de 27W pe modelele Pro. Însă, ca de obicei, și aici avem parte de un „catch”. Se pare că Apple va limita noul standard doar la cablurile și brick-urile de priză certificate. Astfel că dacă vei vrea să folosești un astfel de accesoriu pe care îl ai deja în dotare, sunt șanse foarte mari ca el să nu dea randamentul dorit.

Gama Apple iPhone 15 se va lansa la nivel global undeva la jumătatea lunii septembrie, așa cum este cazul în fiecare an, și va aduce, odată cu adoptarea standardului de încărcare USB-C, una dintre cele mai importante schimbări de ceva ani buni încoace. Rămâne de văzut și ce schimbări de design vor fi implementate, sau dacă vor fi implementate, și ne putem aștepta ca în următoarea perioadă să apară tot mai multe leak-uri în acest sens.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Kuo: USB-C to enable faster charging speeds for iPhone 15, but only with certified cables