OPPO ar urma să se retragă din unele ţări mari din Europa, împreună cu OnePlus

Scris de | 28 martie, 2023
OPPO ar urma să se retragă din unele ţări mari din Europa, împreună cu OnePlus

Un breaking news a apărut de nicăieri în ziua de luni, 27 martie, afirmând că OPPO şi OnePlus s-a pregăti să iasă de pe piaţa din Europa. Mai precis din câteva ţări mari, precum Germania, Olanda şi Franţa, dar şi UK.

Iniţial vestea a apărut pe portalul chinez 36 Krypton, care a împărtăşit detalii despre plecarea celor de la OPPO din UK şi Germania. Apoi au plusat insiderii de pe Twitter SnoopyTech şi Max Jambor, care păreau siguri că OnePlus va urma exemplul companiei mamă şi va pleca şi ea din acele ţări. OnePlus a emis între timp un comunicat de presă în care neagă orice exit de acest gen.

Zvonacii au explicat că OPPO ar urma să părăsească acele ţări din cauza unor dispute legate de brevete. OPPO a încălcat brevete ale celor de la Nokia, care le-au intentat procese după ce înţelegerile dintre companii au expirat în 2021. Nokia a câştigat procesele şi pentru o perioadă în Germania au fost interzise la vânzare telefoanele OPPO şi OnePlus. Apoi procesele s-au extins în Finlanda, Suedia, UK şi Olanda.

OPPO nu a emis o declaraţie clară cu privire la părăsirea acelor ţări, dar purtătorul de cuvânt OnePlus insistă că „OPPO şi OnePlus sunt dedicate tuturor pieţelor existente din Europa şi Marea Britanie”. Trebuie să ştiţi şi că OnePlus 11 nu s-a lansat încă în Germania din cauza unui proces.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Phone Arena