Lamborghini Revuelto este un supercar plugin electric care dezamăgeşte prin autonomia pe baterie

Scris de | 30 martie, 2023
Lamborghini Revuelto este un supercar plugin electric care dezamăgeşte prin autonomia pe baterie

Lamborghini se apropie încât dar sigur de blasfemia unei supermasini electrice, dar până acolo ne prezintă un supercar hibrid plugin. Se numeşte Lamborghini Revuelto şi dezamăgeşte prin autonomia oferită pe baterie.

Acesta este primul model plugin hibrid al companiei, iar Revuelto se traduce prin „amestecat”. Ar trebui să mulţumească orice vitezoman, până se ajunge la rulatul pe baterie: oferă doar 10 kilometri cu o încărcare completă. Ce e drept încărcarea necesită doar 6 minute. E o baterie minsucula de 3.8 kWh la mijloc, iar încărcarea să se face prin intermediul frânatului regenerativ al roţilor din faţă.

Motorul e destul de uşor la 217 kilograme şi oferă 814 cai putere şi 9250 rpm. Fluxul de aer spre motor e asigurat de o sumedenie de canale dedicate, iar nivelul de putere ajunge la 126 de cai per litru. Aparent e cel mai mare output în istoria motoarelor cu 12 cilindri de la Lambo. Designul e inspirat de ingineria aerospaţială, cu suprafate sculptate, linii ascuţite şi evacuare hexagonală.

Uşile deschise vertical sunt un tribut pentru Countach-urile din anii 1970. Aripa din spate amineste de legendara serie Diablo. La interior găsim un cockpit digital cu panou de 12.3 inch, plus un display de 9 inch pentru pasageri. Sunt şi multe opţiuni de infotainment asociate. E primul Lamborghini care vine cu un sistem diver assist. Avem şi aplicaţii de smartphone şi smartwatch dedicate chiar, indicând nivelul de combustibil, baterie, autonomie, GPS.

Se pregăteşte şi un model full electric, care va fi gata până în 2030. Cine vrea să cumpere un Revuelto trebuie să cheltuiască 542.165 dolari pe el.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget