Programul mijloacelor de transport în comun STB în timp real, de acum și în Google Maps

Scris de | 30 martie, 2023
Programul mijloacelor de transport în comun STB în timp real, de acum și în Google Maps

Google Maps permite acum utilizatorilor din București să vadă în timp real programul mijloacelor de transport în comun, o funcționalitate care era deja prezentă în mai toată Europa. De acum, aplicația îți va calcula în timp real ruta ce amai scurta pe care o poți urma, și, de asemenea, vei avea posibilitatea sa vezi la fiecare pas cât mai durează până sosește tramvaiul, autobuzul, troleibuzul sau metroul.

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicația Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.

Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare.

Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori.

Cum funcționează ? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa.

Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB și TPBI, cărora le mulțumesc”, a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Etichete: , , , ,