SpaceX Starship va aduce un rover cât un SUV pe Lună în 2026

Scris de | 5 aprilie, 2023
SpaceX Starship va aduce un rover cât un SUV pe Lună în 2026

În vreme ce aşteptăm Cybertruck-ul lui Elon Musk să vină odată, iată că un alt SUV ne atrage atenţia. Este de fapt un rover de mărimea unui SUV, care va fi dus pe Lună de SpaceX la bordul lui Starship în 2026.

Starship e încă în faza de testare, iar naveta lui Elon Musk nu a avut rezultate prea încurajatoare în ultima vreme. Dar planurile continuă şi recent am văzut cum arată Astrolab FLEX Rover, o creaţie a startup-ului Astrolab, care a semnat cu cei de la SpaceX pentru a rezervă loc pe Starship. Misiunea cargo s-ar putea lansa la mijloc de an 2026, când deja vom fi adus oameni pe Lună din nou.

Aceasta este prima misiune comercială cargo contractată de SpaceX pentru suprafaţa lunară. Astrolab a dat lovitura cu acest contract şi mai are câteva companii pregătite să îi fie partenere. Vehiculul poate transporta echipament, provizii şi oameni pe suprafaţa lunară. Numele său vine de la Flexible Logistics and Exploration, iar FLEX are mărimea unui Jeep Wrangler.

Este mai mare decât roverul NASA Perseverance şi integrează un braţ robotic care ajută cu încărcăturile. Poate călători cu o viteză de 24 km/h şi poate transporta maxim doi astronauţi. Odată ce ajunge pe Lună, va fi cel mai mare rover ajuns acolo.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Engadget