AMD anunţă procesoarele Ryzen Z1 pentru consolele de gaming portabile

Scris de | 27 aprilie, 2023
AMD anunţă procesoarele Ryzen Z1 pentru consolele de gaming portabile

ASUS ROG Ally nu a debutat de unul singur, ci a venit la pachet cu un procesor complet nou, AMD Ryzen Z1. De altfel chipsetul a fost anunţat pe 25 aprilie, în aceeaşi zi când ASUS a mai dezvăluit detalii despre consola sa portabilă.

AMD a anunţat o serie de chipseturi cunoscută ca Ryzen Z1 şi dezvoltată cu gândul la următoarea generaţie de console de gaming handheld. Ryzen Z1 şi Ryzen Z1 Extreme sunt bazate pe arhitectura de 4 nanometri Ryzen 4 şi folosesc GPU-uri RDNA 3. Produsele vor fi disponibile temporar în exclusivitate pentru ASUS, în urma unei înţelegeri speciale între companii.

AMD Ryzen Z1 implică 6 nuclee Zen 4 şi 12 fire de execuţie, în vreme ce pe partea de GPU ne oferă 4 nuclee RDNA 3. Există un cache total de 22 MB la bord, iar AMD afirmă că Ryzen Z1 este capabil de o performanţă grafică de 2.8 teraflops. Ryzen Z1 Extreme are 8 nuclee Zen 4 şi 16 fire de execuţie, plus 12 nuclee RDNA 3 pentru GPU, dar şi cache de 24 MB.

Versiunea Extreme se duce pană la 8.6 teraflops de performanţă grafică. În ce priveşte performanţa în cifre, AMD a partajat un grafic cu Z1 şi Z1 Extreme la nivel de sample-uri de inginerie, pe care erau rulate titluri în Full HD.

Ambele chipseturi noi vin cu suport USB 4, LPDDR5X şi LPDDR5. Oferă şi suport AMD Raden Super Resolution (RSR) pentru upscaling, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening şi AMD Link. AMD ROG Ally va sosi cu ambele variante de chipset nou.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena