Nikon lansează un nou aparat foto mirrorless, Nikon Z 8. Care sunt specificațiile cheie

Nikon adaugă un nou membru la gama sa de aparate foto mirrorless profesionale din seria Z, numitul Z 8. Acesta este un urmaș al lui Z 9 și un succesor al lui D850. Cântărind 910 g (aprox.), corpul aparatului foto Z 8 este cu 30% mai mic decât al lui Z 9 și cu 15% mai mic decât al lui D850. Este aparatul foto hibrid pentru creatorii care doresc un corp mai ușor pentru a fotografia cu aparatul foto ținut în mână sau un aparat foto în format de cadru întreg care să se echilibreze pe orice echipament de filmat, inclusiv pe majoritatea sistemelor de stabilizare gimbal.

Z 8 are o rezoluție de 45,7 megapixeli pentru imagini statice și o rezoluție video nativă de 8,3K, care deschid o multitudine de posibilități. Același senzor CMOS și același procesor EXPEED 7 ca la Z 9 asigură calitatea imaginii, iar videoclipurile pot fi înregistrate inclusiv RAW pe 12 biți în aparatul foto pentru video de până la 8,3K/60p sau 4,1K/120p. Creatorii de imagini statice pot lucra cu o gamă de dimensiuni de fișiere și viteze de fotografiere în serie, inclusiv la 120 fps. Pentru creatorii de conținut HDR, aparatul foto înregistrează imagini statice HEIF pe 10 biți și imagini video HLG pe 10 biți.

Z 8 se mândrește cu o etanșare de calitate profesională împotriva intemperiilor și aceeași toleranță la frig ca a aparatelor foto de vârf D6 și Z 9 de la Nikon asigură performanțe fiabile la temperaturi scăzute. De asemenea, Z 8 este primul aparat foto mirrorless de la Nikon echipat cu două porturi USB-C, care fac posibil transferul rapid al fișierelor în timpul încărcării.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Z 8 completează gama noastră de aparate foto profesionale cu un nou nivel de agilitate. Capacitățile sale puternice și flexibile pentru realizarea imaginilor video și statice fac din acesta un adevărat performer hibrid, în timp ce corpul său compact răspunde nevoilor unui mare număr de creatori de conținut.”

Nikon Z 8 – Specificații cheie

Fotografii: captează fotografii de 45,7 MP cu un interval dinamic remarcabil și fotografiere în serie de până la 120 fps, cu funcționalitate AF/AE completă și fără întreruperi ale vizorului. Caracteristicile dedicate pentru portrete permit fotografilor să regleze nuanța și luminozitatea sau să atenueze aspectul pielii.

Vizor cu vizualizare în timp real și monitor cu înclinare: vizor cursiv, fără întreruperi, grație tehnologiei cu redare în flux dual. Monitor cu ecran tactil și înclinare pe 4 axe.

Pregătit pentru conținut HDR: înregistrează imagini statice HEIF pe 10 biți și imagini video HLG pe 10 biți. Conținutul este vizibil instantaneu pe ecranele HDR, nefiind necesară editarea.

Două porturi USB-C și fantă de card dublă: terminale separate de alimentare și comunicație prin USB, pentru transferuri rapide în timpul încărcării. Fantă de card dublă pentru fotografiere și stocare flexibile.

Manevrare: mâner confortabil. Interfețe de afișare separate pentru video și fotografii. Meniurile se rotesc dacă se fotografiază vertical.

Ușor și rezistent: cântărește 910 g (aprox.), iar etanșarea de înaltă performanță împotriva intemperiilor împiedică pătrunderea prafului, a murdăriei și a umezelii. Aceeași toleranță la frig ca a aparatelor foto de vârf D6 și Z 9 de la Nikon oferă posibilitatea de a fotografia a temperaturi scăzute, de până la -10 °C.

Grip de acumulatori vertical, opțional: noul grip MB-N12 de la Nikon poate fi utilizat ca mâner pentru fotografierea verticală sau pentru a contrabalansa obiectivele de telefotografie, precum și pentru prelungirea timpului de fotografiere.