Sistem de operare nou pentru ceasuri: Wear OS 4 anunţat oficial

Scris de | 12 mai, 2023
Sistem de operare nou pentru ceasuri: Wear OS 4 anunţat oficial

Google continuă cu anunţurile de la Google I/O 2023, de această dată cu un sistem de operare pentru ceasuri inteligente. E vorba despre Wear OS 4, care aduce mai multe aplicaţii, backup în cloud şi administrare mai bună a consumului.

Debutul lui Wear OS 4 surprinde, deoarece nici Wear OS 3 nu a ajuns pe prea multe smarwatch-uri. Noul OS va sosi în a doua parte a anului şi promite să aducă o suită utilă de aplicaţii pe ceasuri. Are battery management superior şi accesibilitate mai bună, plus input text to speech regândit. Wear OS 4 aduce integrare cu Google Home, cu şi mai multe opţiuni de control asupra terminalelor conectate.

Google a confirmat şi extra funcţionalitate pentru aplicaţiile de pe ceas Google Workspace, Gmail şi Google Calendar. Acum veţi putea accesa două favorites Workplace de pe ceas, să răspundeţi rapid la mailuri în Gmail şi să daţi RSVP la evenimente, actualizând task-urile în Calendar. Dezvoltatorii third party sunt deja la treabă şi au adus deja WhatsApp pe ceas cu criptare end to end. Apare şi Spotify, Peloton, iar Samsung şi Google au un parteneriat pentru un nou Watch Face Format.

Facilitează crearea de watch face-uri pentru dezvoltatori şi face wach face-urile mai puţin consumatoare de baterie. Wear OS 4 poate face backup şi restore ceasului fără factory reset. Samsung Galaxy Watch 6 ar fi printre primele ceasuri care primeşte acest OS.

Etichete: , , ,

Sursa: Google Blog