Bitdefender lansează App Anomaly Detection, o premieră în industria de protecție pentru Android

Scris de | 15 mai, 2023
Bitdefender lansează App Anomaly Detection, o premieră în industria de protecție pentru Android

Bitdefender a lansat în premieră pentru industrie o tehnologie de protecție în timp real a dispozitivelor mobile Android. App Anomaly Detection oferă un strat suplimentar de protecție care apără utilizatorii împotriva atacurilor cibernetice, tot mai frecvente, ce vizează telefoanele mobile. 

O inovație în industrie, noua funcționalitate monitorizează în permanență, detectează și notifică imediat utilizatorii cu privire la comportamentele suspecte. Dezvoltată pentru a proteja datele utilizatorilor de aplicații Android împotriva atacurilor cunoscute și necunoscute (zero-day) care ar putea duce la furtul informațiilor personale, financiare, ori a datelor de conectare online, App Anomaly Detection este integrată în tehnologia Bitdefender Malware Scanner.  

În ultima perioadă, specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o serie de aplicații Android disponibile în magazinul Google Play care au milioane de descărcări și care odată instalate au devenit periculoase, unele dintre acestea acționează ca mecanisme de livrare pentru troieni de mobile banking care fură datele de identificare ale utilizatorilor.  

Alte soluții împotriva programelor malware pentru Android, disponibile în prezent pe piață, folosesc detectarea bazată pe semnături, pe care infractorii cibernetici ar putea să o evite prin crearea de aplicații mobile care să devină periculoase numai atunci când anumite condiții sunt îndeplinite sau după momentul descărcării. 

Bitdefender App Anomaly Detection folosește o combinație de modele de învățare automată, scanare a comportamentului în timp real, sisteme de reputație și alte date care monitorizează în mod continuu și detectează de îndată dacă o aplicație devine periculoasă. În acest fel, noua tehnologie protejează utilizatorii chiar și atunci când aceștia au instalat, fără să știe, o aplicație periculoasă care rulează inactiv pentru o perioadă de timp sau o aplicație aparent de încredere care își întrerupe funcționalitatea și devine rău intenționată – toate cu un impact minim asupra duratei de viață a bateriei. 

„Infractorii cibernetici exploatează încrederea inerentă a utilizatorilor în magazinele de aplicații populare pentru a genera mai multe descărcări și pentru a-și răspândi atacurile malware pe mobil. Deși tehnologiile de detecție bazate pe comportament sunt disponibile pe platformele desktop, Bitdefender App Anomaly Detection reprezintă o premieră în industrie pentru ecosistemul Android, care duce protecția împotriva malware la un nou nivel, capabil să protejeze utilizatorii împotriva atacurilor din ce în ce mai sofisticate ce vizează dispozitivele mobile”, a spus Ciprian Istrate, senior vice president of operations, Consumer Solutions Group la Bitdefender.

Disponibilitate

Noua funcționalitate este disponibilă pentru utilizatorii existenți și noi ai Bitdefender Mobile Security pentru Android care au o licență valabilă, fără niciun cost suplimentar.  

Utilizatorii vor beneficia automat de această funcționalitate printr-o actualizare a serviciului, cu recomandarea de a verifica că au activate actualizările automate pentru aplicația Bitdefender Mobile Security pentru Android din magazinul Google Play. Cu acest update recent, utilizatorii vor beneficia și de un Malware Scanner revizuit care oferă o vizibilitate mai mare asupra activității și performanței straturilor de protecție integrate.  

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,