Un avocat riscă sancţiuni după ce a folosit date false din ChatGPT în proces

Scris de | 29 mai, 2023
Un avocat riscă sancţiuni după ce a folosit date false din ChatGPT în proces

Am ajuns şi aici: după ce GPT4 a trecut examenul de Barou, acum a reuşit să îi strice cariera unui avocat. Steven Schwartz a folosit ChatGPT pentru a scrie un document folosit la tribunal şi s-a trezit cu informaţii false preluate de AI.

Steven nu ştia că ChatGPT poate afişa şi conţinut fals. Avocatul din New York a folosit chatbot-ul pentru asistenţă la scris un brief legal, cu rezultate dezastruoase. Firma la care lucrează el, Levidow, Levidow and Oberman a dat în judecată compania aeriană columbiană Avianca în numele lui Roberto Mata. El ar fi fost rănit în timpul unui zbor spre New York.

Atunci când compania aeriană a cerut unui judecător federal să oprească procedurile legale, avocaţii lui Mata au depus un document de 10 pagini cu argumente pentru continuarea procesului. El cita peste jumătate de duzină de decizii legale, inclusiv „Varghese v. China Southern Airlines”, „Martinez v. Delta Airlines” şi „Miller v. United Airlines.”.

Nici unul nu era real, iar ChatGPT pur şi simplu le-a inventat. Schwartz a recunoscut că a folosit ChatGPT pentru a îşi „suplimenta” cercetarea asupra cazului. A partajat chiar şi capturi de ecran indicând că a întrebat ChatGPT dacă sunt reale cazurile. Softul a confirmat că sunt cazuri reale, afirmând că ele se pot găsi în baze de date reputate.

Acum avocatul are cariera şi cazul în pericol. Aflăm mai multe pe 8 iunie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget