Anker trece de la baterii externe la baterii de locuinţă: Solix e un sistem modular solar

Scris de | 15 iunie, 2023
Anker trece de la baterii externe la baterii de locuinţă: Solix e un sistem modular solar

Anker urmează exemplul celor de la Tesla şi tocmai a anunţat un sistem de stocare de energie pentru locuinţă, practic o baterie de mari dimensiuni, bazată pe un sistem modular solar. Se numeşte Solix.

Asociem în general Anker cu baterii externe şi încărcătoare, dar acum trecem la un dispozitiv ceva mai mare. Acest sistem în stil Powerwall poate fi disponibil în variante între 5 KWh până la 180 kWh. Anker a lansat şi o baterie mai mică, gândită pentru a fi montată pe balconul apartamentelor mai mici, unde operează în tandem cu panouri solare.

Aceste produse vor începe a fi comercializate global din 2024. Vor fi scalabile de la 5 kWh, suficient pentru a oferi energie unei case de dimensiuni medii câteva ore şi până la 180 kWh, care oferă energie unei case o săptămână. Oferă şi alimentare de backup şi Anker promite un nivel ridicat de siguranţă şi durabilitate, transfer la alimentare off grid şi compatibilitate cu heat pump-uri, generatoare pe benzină.

Va funcţiona şi în tandem cu o staţie de încărcare pentru vehicule electrice. Sistemele vor folosi baterii pe bază litiu-fier-fosfat şi operează la temperaturi între minus 20 de grade Celsius şi plus 55 de grade. E controlat de sistemul de power management Anker şi se controlează dintr-o aplicaţie.

Din păcate nu avem preţ.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget