Am văzut primele episoade din Secret Invasion. Tot ce trebuie să știi despre noul serial de la Marvel
© 2022 MARVEL.

Am văzut primele episoade din Secret Invasion. Tot ce trebuie să știi despre noul serial de la Marvel

Scris de | 15 iunie, 2023

Deși suntem abia la jumătatea lui 2023, MCU (Marvel Cinematic Universe) pare că și-a lansat deja așa-numitele „heavy hitters” pe anul acesta. Mă refer aici la filmele Ant-Man and the Wasp: Quantumania, și Guardians of the Galaxy Vol. 3, singura producție din MCU care va mai ajunge pe marele ecran în acest an fiind The Marvels, programat pentru o lansare în noiembrie, pe data de 10. Astfel că fanii Marvel încep să își îndrepte atenția până atunci către micul ecran, acolo unde compania are pregătite trei seriale care se vor lansa până la sfârșitul lui 2023 – Secret Invasion, Loki (sezonul 2) și Echo.

Pe primul dintre acestea îl vom putea vedea începând cu data de 21 iunie, debutând pe Disney+, iar cu bunăvoința oamenilor de la Disney România am avut ocazia de a vedea primele două episoade ale serialului înainte de termen, și de a participa la o conferință de presă alături de actorii și producătorii serialului. Deci, mai jos, facem un soi de listă cu lucruri pe care trebuie să le știi cu privire la noul serial Marvel.

Ce este Secret Invasion?

Secret Invasion este o adaptare a poveștii din benzile desenate cu același nume, însă cu mai puțini supereroi decât te-ai aștepta, cel puțin la început. În comics, rasa de extratereștri care își pot schimba înfățișarea, Skrullii, au agenți infiltrați în cele mai importante poziții de pe Pământ, unii dintre ei luând chiar chipul și asemănarea unora dintre supereroii principali din Avengers (Hank Pym, spre exemplu – Ant-Man). Adaptarea de pe Disney+ implică însă mai puțini supereroi, fiind mai degrabă un soi de spy thriller, cu Nick Fury în centrul atenției.

Cine apare în Secret Invasion?

© 2022 MARVEL.

Secret Invasion aduce o adevărată galerie de staruri pe micul ecran, inclusiv nume noi în universul Marvel. Astfel, își reiau rolurile deja stabilite Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Cobie Smulders (Maria Hill), Martin Freeman (Everett Ross) și Don Cheadle (Rhodey). Iar printre noii-veniți se numără Emilia Clarke (G’iah), Olivia Colman (Sonya Falsworth), respectiv Kingsley Ben-Adir (Gravik).

Care este povestea?

Nick Fury se întoarce pe Pământ după o perioadă lungă petrecută pe SABER, stația spațială care are rolul de a apăra planeta de amenințări cosmice, și ajunge în mijlocul unui complot pornit de o rebeliune a skrullilor, cu care Fury avea, în anii ‘90, relații foarte bune. Situația este complet diferită acum însă, iar Fury, alături de vechea sa prietenă, Maria Hill, și Talos, skrullul cu ajutorul căruia a reușit să stabilească legătura inițială între omenire și rasa extraterestră, trebuie să oprească amenințarea pe care o reprezintă Gravik, liderul rebelilor, și acoliții săi. 

Când se petrece?

Răspunsul la această întrebare a venit chiar de la producătorul Jonathan Schwartz, în cadrul conferinței de presă. Astfel, am aflat că Secret Invasion are loc „in the present day MCU”, fiind practic o continuare a evenimentelor din ultimele filme și seriale, și având loc, bineînțeles, după așa-numitul „Blip”, momentul în care jumătate din viața din univers a fost ștearsă de către Thanos timp de 5 ani.

E Secret Invasion un must-watch ca să fii la curent cu ce se întâmplă în MCU?

Greu de spus momentan, dar tind să înclin către „da”, cumva contrar curentului din ultimele seriale Marvel de pe Disney+, care nu au avut efecte majore sau legături uriașe cu filmele (cu excepția lui Loki, care tot nu era tocmai un must-watch dacă voiai să vezi Quantumania). Secret Invasion are însă un potențial foarte mare de a schimba status quo-ul din universul Marvel (lucru pe care și sper să îl facă), deși nu pare să includă vreun supererou de referință. 

Cum sunt primele două episoade din Secret Invasion?

© 2022 MARVEL.

Bune. Serialul are un ton diferit de ceea ce a produs Marvel în ultimul timp, mai matur, cu scene puțin mai violente decât te-ai aștepta de la un titlu al companiei, cu ceva cuvinte „de dulce”, că doar e și Samuel L. Jackson în distribuție și era chiar păcat să nu existe și cu destul de puțină acțiune, însă sunt sigur că acest aspect se va schimba pe parcurs. Cum am zis, e mai degrabă un spy thriller, pe care mulți îl compară cu Captain America: The Winter Soldier ca ton, însă momentan nu m-aș duce chiar până acolo. Din nu știu ce motiv, serialul are 67% pe Rotten Tomatoes la momentul la care scriu acest material, lucru absolut de neînțeles, ținând cont că e deja cu mult peste She-Hulk, ultimul serial Marvel lansat anul trecut. Apropo de She-Hulk, Kevin Feige a fost întrebat la conferința de presă de ce Secret Invasion iese tocmai acum, la 8 luni distanță de la finalul serialului anterior din MCU, iar răspunsul său a fost absolut perfect: „pentru că acum este terminat, este pregătit de lansare și așa ar trebui să arăți lucrurile”. Un sfat pe care mai multe industrii ar trebui să îl urmeze (*hm hm* jocurile video *hm hm*). 

Ali Selim regizează fiecare episod din serial, spunând că l-a privit mai mult ca pe un film, iar nou-veniții din MCU sunt excelenți. Olivia Colman reușește să atragă atenția în fiecare scenă în care se află, Emilia Clarke face și ea un rol bun, în timp ce Kingsley Ben-Adir reușește să fie un antagonist foarte interesant, dar care mai trebuie puțin dezvoltat în următoarele episoade. Despre rolul jucat, Ben-Adir a spus că „Gravik a fost un rol pe care nu l-am mai primit până acum, așa că a trebuit să îl accept”. 

Iar despre „garda veche” nu mai e nimic de zis – Nick Fury și Samuel L. Jackson se confundă deja, atât de perfect e actorul în acest rol, Ben Mendelsohn a fost surpriza plăcută din Captain Marvel și Talos al său rămâne un personaj bine scris, cu multiple fațete (hehe, pentru că e un Skrull) și îmi place să îl văd pe Don Cheadle și în afara costumului de War Machine, încercând să rezolve lucrurile cu diplomație, nu cu lansatoarele de rachete din umeri.

Secret Invasion se lansează pe 21 iunie, exclusiv pe Disney+.

Etichete: , , , , , , , , ,