Apple reinventează centura de siguranţă cu… LED-uri

Scris de | 21 iunie, 2023
Apple reinventează centura de siguranţă cu… LED-uri

Apple lucrează cred că de un deceniu la propriul automobil, chiar dacă a reformat şi închis de câteva ori respectivul segment. Totuşi pare a lucra la tehnologii conexe, de la tehnologii self driving la centuri de siguranţă mai nou.

Apple nu a confirmat niciodată că lucrează la o maşină, dar a tot făcut poaching cu oameni de la Tesla spre exemplu. A bifat şi parteneriate cu Mercedes şi alte nume mari. Acum tocmai a brevetat un sistem de centuri de siguranţă, care include un indicator luminos ce oferă o informaţie-status. Brevetul descrie o suprafaţă transparentă a butonului sau mici orificii care lasă lumina să treacă.

Clipsul se va ilumina aunci când e nevoie, aşa încât să găseşti centura mai uşor. Odată ce ai introdus „limba” metalică, porneşte lumina şi confirmă fixarea sa. Nu e chiar o invenţie care să rupă norii, mai ales că şi Skoda are o centură smart cu o funcţie similară. La Apple brevetul menţionează şi că atunci când opreşti maşina, indicatorul LED se va ilumina din nou.

El va fi roşu, potrivindu-se cu roşul mecanismului de conectare al centurii. Apple a mai brevetat centuri de siguranţă în 2019, cu unele smart care includeau speakere şi controale media.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Insider