NASA lucrează la un asistent în stil chatGPT pentru astronauţi

Scris de | 27 iunie, 2023
NASA lucrează la un asistent în stil chatGPT pentru astronauţi

După ce au făcut furori pe Terra, acum chatboţii sunt gata să plece şi în misiuni cosmice. NASA lucrează la un asistent în still ChatGPT pentru astronauţii din misiunile sale.

NASA va crea acest mecanism cu scopul de a realiza experimente şi manvre complexe prin intermediul unei interfeţe naturale de limbaj, cum e ChatGPT. Ideea este de a ajunge la un punct în care avem interacţiuni conversaţionale cu vehicule spaţiale şi ele ne răspund la rândul lor cu privire la alerte şi descoperiri din sistemul solar şi dincolo de el.

NASA va implementa sistemul pe Lunar Gateway, o staţie spaţială care va orbita Luna şi va oferi suport pentru misunea Artemis. Astronauţii vor putea cere sfatul şi asistenţa charbot-ului cu privire la experimente şi manevre fără a fi nevoie să pună la treabă manuale complexe. Pe o pagină dedicată pe care solicită susţinerea micilor business-uri pentru Lunar Gateway, NASA scrie şi că va necesita AI şi machine learning pentru a administra diferite sisteme şi când chatbot-ul nu e ocupat.

Se va ocupa în mod autonom de încărcături ştiinţifice şi prioritizare a transmisiilor de date. Spre exemplu sistemul îşi va repara singur glitch-urile şi ineficienţele de transmisiune şi de semnal digital.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget