Jurnaliştii de la Gizmodo şi Kotaku se declară furioşi cu privire la adoptarea AI-ului în redacţii

Scris de | 5 iulie, 2023
Jurnaliştii de la Gizmodo şi Kotaku se declară furioşi cu privire la adoptarea AI-ului în redacţii

După ce CNET a publicat zeci de articole scrise de AI în toamna lui 2022, acum e rândul ca şi Kotaku şi Gizmodo să aibă probleme cu acest lucru. Publicaţiile vor începe o perioadă de teste în care vor folosi AI pe site-urile lor.

G/O Media, companie media care deţine Gizmodo, Kotaku, Quartz, Jezebel şi Deadspin a anunţat că va începe un test cu conţinut AI pe site-urile deţinute. Entităţi media ca Red Ventures (Bankrate şi CNET, Men’s Journal, BuzzFeed) au adoptat deja această practică, cu rezultate mixte. Ca rezultat am văzut articole cu erori, cu plagiate şi scriitura slabă.

Uneori AI-ul (inclusiv ChatGPT) are şi tendinţa de a inventa fapte care nu s-au petrecut. Problema e că adoptarea de AI a fost urmată şi de concedieri la CNET şi BuzzFeed. Directorul editorial G/O Media, Merrill Brown a argumentat că vestea nu e o surpriză, de vreme ce „mai toată lumea din media ia în calcul lucrul cu AI”.

Pentru început vor fi produse câteva articole pentru majoritatea site-urilor construite pe baza unor liste şi date. Mulţi jurnalişti şi sindicate care au legătură cu G/O au dat o declaraţie că sunt îngrijorate sau chiar îngrozite de această mutare. Jurnaliştii au menţionat şi frustrare cu privire la munca lor, lipsa de credibilitate a publicaţiei cu AI şi fptul că totul va deveni rapid un coşmar.

Staff-ul Kotaku ştie să îşi facă vocea auzită şi lucrurile nu se vor opri aici.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Futurism