Kiwi.com: În 2023, călătoriile către România au înregistrat creșteri de 50% față de anul trecut

Scris de | 14 iulie, 2023
Kiwi.com: În 2023, călătoriile către România au înregistrat creșteri de 50% față de anul trecut

Datele Kiwi.com arată că rezervările realizate până în data de 6 iulie 2023, pentru călătorii oricând în acest an în România, a crescut cu 48.8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Când vine vorba de călătorii pe perioada verii, creșterea este de 27.7% față de vara trecută. Cei care vizitează România ajung mai ales pe aeroporturile din București, Iași, Cluj-Napoca, Suceava și Timișoara.

Cei mai mulți care vor vizita România vara aceasta sunt israelienii, italienii, francezii, britanicii, spaniolii, germanii, americanii, portughezii, bulgarii și maghiarii. Majoritatea (40%) vor petrece până la 3 zile în România, în timp ce 24% vor fi aici pentru 4-6 zile, iar alți 21% timp de 1-2 săptămâni. Prețul mediu plătit de aceștia pentru biletele de avion este de 131 de euro.

Cei care călătoresc către București vara aceasta au plătit puțin mai mult pentru biletele de avion, prețul mediu fiind de 157 de euro. Cei mai mulți dintre cei care vizitează capitala vara aceasta au plecat de pe aeroporturile din Londra, Tel Aviv, Bruxelles, Madrid, Roma, Milano, Barcelona, Viena, Paris și Dublin. Aproape o treime (31%) dintre ei au ales excursii scurte, de până la 3 zile, 23% vor petrece între 1-2 săptămâni aici, iar 21% au ales să stea între 4 și 6 zile în România.

Orașul Cluj-Napoca atrage și el numeroși turiști pe durata verii în ultimii ani, datorită Untold și Electric Castle, care sunt nu doar unele dintre cele mai așteptate festivaluri printre români, dar sunt și unele dintre cele mai mari din Europa. Majoritatea celor care vizitează capitala neoficială a Transilvaniei vara aceasta vin din Londra, Dublin, Paris, Milano, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Tel Aviv, Viena și Basel. Aceștia au plătit aproape același preț pentru biletele de avion ca cei care au călătorit spre București – 154 de euro, în medie. 34% dintre cei care și-au cumpărat bilete dus-întors pentru Cluj-Napoca au ales călătorii scurte, de cel mult 3 zile, 26% au ales să stea între 4 și 6 zile, iar 20% vor petrece între 1 și 2 săptămâni în țară.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,