WormGPT este versiunea malware a lui ChatGPT şi e deja scoasă la vânzare de hackeri

Scris de | 22 iulie, 2023
WormGPT este versiunea malware a lui ChatGPT şi e deja scoasă la vânzare de hackeri

Era doar o chestiune de timp până ce hackerii să creeze o versiune malware de ChatGPT şi să o vândă „la cheie” pentru ca oricine să execute atacuri. Avantajul lui ChatGPT e că poate scrie şi cod şi fix asta poate şi noul WormGPT.

Din noiembrie 2022 se tot vorbeşte despre ChatGPT, care e capabil să scrie lucrări de licenţă, să răspundă la întrebări, să treacă examene de Barou şi Medicină. Ajută jurnalişti să scrie articole şi poate face rezumate competente la cărţi, dar şi să scrie poezii şi proză, ba chiar scenarii de film. Acolo unde ChatGPT a fost antrenat cu seturi de date precum site-uri web, cărţi, lucrări de tot soiul, WormGPT a fost umplut cu date malware.

Deocamdată e folosit pentru a crea viruşi, mailuri de phishing greu de combătut şi modalităţi de a găsi breşe de securitate. Foloseşte Python pentru a scrie cod şi e construit pe baza lui GPT-J, model de inteligenţă artificială datând din anul 2021. Există deja şi un abonament pentru acest produs, care costă 67.44 dolari pe lună.

Faţă de ChatGPT, acest WormGPT nu are limitări etice. ChatGPT are un set de reguli implementate care opresc utilizatorii din a îl abuza şi a încălca limite etice. Nu poate face task-uri legate de criminalitate sau malware. Până acum WormGPT a fost pus la treabă generând un mail care pune presiune pe un account manager să plătească o factură fictivă. A reuşit să facă sarcina cu brio, speriind cercetătorii în securitate.

Etichete: , , , , ,

Sursa: slashnext