ChatGPT scos din Microsoft Bing pe motiv de piraterie de conţinut cu plată

Scris de | 6 iulie, 2023
ChatGPT scos din Microsoft Bing pe motiv de piraterie de conţinut cu plată

După ce ChatGPT a fost folosit pentru a genera chei pentru Windows şi alte produse Microsoft, acum face şi un alt pocinog. Aparent a fost eliminat din browserul Bing, deoarece utilizatorii i-au dat ca sarcină piratarea de conţinut cu plată.

Nu vă imaginaţi că e vorba de muzică sau seriale, ci de accesarea unor articole aflate în spatele unor paywall-uri, precum cele de la New York Times, Rolling Stone Magazin sau Wall Street Journal. Ca urmare OpenAI a decis să dezactiveze temporar integrarea ChatGPT cu Bing.

Ce făceau utilizatorii? Îi cereau chatbot-ului să le prezinte textul din pagina de la o anumită adresă, iar chatbot-ul răspundea comenzii fără să ţină cont de paywall, practic fentându-l. Trebuie spus şi că integrarea cu Bing era oferită abonaţilor ChatGPT Plus şi că în curând va reveni, după ce OpenAI face câteva modificări.

Problema era cu funcţia „Browse” aflată în beta, care uneori afişa conţinut cu plată care nu ar fi trebuit să apară acolo. Dezactivarea s-a petrecut pe 3 iulie 2023 şi e vorba despre Browse with Bing Beta aici, iar tot feedback-ul utilizatorilor este acum analizat.

Browse with Bing este o integrare cu motorul de căutare Microsoft, care le permite utilizatorilor ChatGPT Plus să vadă informaţie recentă în locul celor vechi web-based pe care chatbot-ul era antrenat, cele până în septembrie 2021.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Digitaltrends