Google vrea să oprească stalkerii şi face modificări legate de Android şi AirTag

Scris de | 30 iulie, 2023
Google vrea să oprească stalkerii şi face modificări legate de Android şi AirTag

Aţi remarcat probabil că de câţiva ani smart tag-urile nu mai sunt atât de populare. Conceptul lor este bun, dar tentaţia este prea mare pentru a le folosi pentru a urmări sau spiona pe cineva. Acum Google ia măsuri în această privinţă.

În luna mai a acestui an Google şi Apple au anunţat împreună că fac echipă pentru a împiedica tracking-ul nedorit al persoanelor prin AirTag-uri şi dispozitive similare. Acum anunţă un sistem de avertizare a utilizatorului dacă se află trackere necunoscute în zona sa. Sistemul a început să funcţioneze pe terminalele care au Android 6.0 cel puţin.

Deocamdată merge doar în tandem cu AirTag-urile, dar Google afirmă că e în discuţii cu producătorii de alte tag-uri pentru a extinde suportul şi la alte modele. Iată cum funcţionează: dacă un tracker Bluetooth necunoscut este despărţit de posesorul său şi călătoreşte cu tine, vei fi anunţat de telefonul Android. Dacă apeşi pe notificare o să afli mai multe despre tracker şi o să vezi o hartă a parcursului său alături de tine.

Există şi o opţiune „play sound”, încât să redea un sunet care îi dezvăluie poziţia. În plus, poţi apropia trackerul de spatele telefonului tău şi va partaja un număr serial sau mai multe informaţii despre posesor, precum ultimele 4 cifre ale numărului său de telefon. Poţi şi învaţă cum să dezactivezi trackerul total.

Asta va opri stalkerii din acţiune folosind AirTag-uri. Google a creat şi o modalitate de căutare manuală pentru trackerele din jur.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena