China şi-a lansat propriul chatbot cu AI, Ernie (creaţie Baidu)

Scris de | 1 septembrie, 2023
China şi-a lansat propriul chatbot cu AI, Ernie (creaţie Baidu)

China se alătură goanei după chatboti cu AI, odată cu lansarea propriului chatbot, Ernie. Creaţie a gigantului motoarelor de căutare Baidu, Ernie este disponibil pentru publicul larg.

Alte două companii, Baichuan şi Zhipu AI au lucrat la soluţii similare. Dezvoltatorii de soluţii AI din China vor să concureze cu Open AI şi al său ChatGPT. Mutarea Baidu vine în ciuda reglementărilor stricte ale Guvernului chinez, care a impus control asupra anumitor informaţii şi un grad de cenzură.

Ghidul emis de Beijing luna trecută spune că AI-ul generativ trebuie să „adere la valorile de bază ale socialismului” şi să nu ameninţe siguranţa naţională. Spre exemplu ChatGPT este interzis în China. Ernie Bot este deschis publicului general de pe 31 august, iar Baidu promite şi o suită de aplicaţii cu AI care oferă următoarele beneficii ale AI-ului generativ: înţelegere, generare, judecată şi memorie.

CEO-ul Robin Li afirmă că lansarea va ajuta Baidu să strângă un feedback uriaş din interacţiunea cu oamenii, îmbunătăţind rapid aplicaţia. AI-urile generative folosesc cantităţi uriaşe de date luate atât de pe Internet, cât şi de la oameni şi le utilizează pentru a învăţa să răspundă la întrebări în limbaj uman

Deja Ernie Bot este pe locul întâi în Apple App Store în China.

Etichete: , , ,

Sursa: the verge