BMW nu va mai cere bani lunar pentru opțiunea de încălzire a scaunelor

Scris de | 8 septembrie, 2023
BMW nu va mai cere bani lunar pentru opțiunea de încălzire a scaunelor

Anul trecut, BMW anunța că lansează un nou serviciu pe bază de abonament, care permitea proprietarilor de mașini să activeze încălzirea în scaune. Bineînțeles, noutatea nu a fost deloc bine primită, pentru că nu sunt foarte mulți oameni care sunt în regulă cu ideea de a cheltui 18 dolari pe lună pentru a te încălzi în lunile de iarnă, și până la urmă producătorul german a luat decizia de a renunța complet la acest serviciu.

Principala problemă a șoferilor era ideea că sunt forțați să plătească pentru o funcție pe care, până de curând, o aveau inclusă în prețul inițial. Ba chiar abonamentul de încălzire a scaunelor a fost atât de nepopular încât o comunitate de hackeri a anunțat că își va oferi serviciile pentru a debloca funcția pentru cei care nu sunt dispuși să o plătească. Serviciul pe bază de abonament nu era disponibil la nivel global, însă a existat în unele țări precum Germania sau Marea Britanie.

Decizia a fost anunțată de Pieter Nota, membru al comitetului BMW pentru vânzări și marketing, într-un interviu cu Autocar. Nota spune că unele funcții precum asistența la parcare vor rămâne pe bază de abonament, însă cea de încălzire a scaunelor va putea fi cumpărată sau refuzată la cumpărarea mașinii. „Am crezu că vom oferi un serviciu extra clienților dându-le șansa de a activa încălzirea în scaune mai târziu, dar nu foarte mulți au ales asta. Oamenii simțeau că plătesc dublu pentru o funcție, ceea ce nu era adevărat, dar percepția este realitate, așa că am decis să oprim asta”, a mai declarat Nota.

Ideea celor de la BMW de a cere o sumă lunară pentru încălzirea în scaune a avut parte de reacții negative mai ales în Statele Unite, unde a fost propusă chiar interzicerea acestei practici pentru a preveni alți producători de mașini din a face același lucru.

Etichete: , , ,