Epic Games pierd bani grei din cauza Fortnite și concediază 800 de angajați

Scris de | 29 septembrie, 2023
Epic Games pierd bani grei din cauza Fortnite și concediază 800 de angajați

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri de pe piață, doar că era sa de glorie pare că a cam apus. Înainte vedeam peste tot clipuri din joc, meme și alte referințe, dar de vreo doi ani nu prea și-a mai arătat fața atât de mult pe net. Comunitatea de copii a rămas fidelă, dar jucătorii mai maturi au migrat către alte jocuri cu pac-pac. Asta nu a schimbat însă nimic în ograda celor de la Epic Games, iar investițiile făcute în acest joc au fost mai mari decât credeau gamerii. Compania s-a găsit acum în situația în care trebuie să concedieze 800 de angajați, adică 16% din forța de muncă.

Angajații care vor rămâne fără locuri de muncă au fost anunțați printr-un memo intern, urmat de o ședință față în față. Epic Games le oferă tuturor câte șase luni de plată compensatorie și asigurare de sănătate, cât și accelerarea procesului de revendicare al acțiunilor la bursă pe care le-au primit conform contractului de muncă. Scrisoarea pe care a trimis-o Tim Sweeney, CEO-ul companiei, a fost mai târziu publicată și pe site-ul acestora.

De ceva timp deja, cheltuim mai mulți bani decât facem, investind în următoarea evoluție a Epic și crescând ecosistemul inspirat de metaverse din Fortnite pentru a menține relația cu creatorii de conținut. Am fost optimist mult timp crezând că vom trece prin această tranziție fără concedieri, dar în retrospecție pot vedea că nu am fost realist.

Chiar dacă Fortnite a început să crească iarăși, această creștere este condusă în mare parte de creatorii de conținut care primesc o parte însemnată din venituri, iar noi obținem o margine mai mică decât atunci când am lansat modul Battle Royale și am început să finanțăm expansiunea. Succesul ecosistemului de creatori de conținut este un succes însemnat, dar înseamnă și o schimbare majoră în structura economiei noastre. Angajații Epic din întreaga lume au făcut eforturi constante pentru a reduce costurile, incluzând oprirea angajărilor și micșorând bugetele pentru marketing și evenimente. Cu toate astea nu am reușit să atingem un prag de sustenabilitate financiară. Am decis că aceste concedieri sunt singura cale, iar dacă le facem acum și la această scară ne vom stabiliza finanțele.

Microtranzacțiile din Fortnite se vor scumpi

Odată cu decizia de a concedia o mulțime de oameni, cei de la Epic Games au mai luat o măsură care speră să îi ajute. Începând cu data de 27 octombrie, prețul pentru V-bucks în joc a fost majorat. Scumpirea afectează prețurile în Republica Cehă, Danemarca, țările din zona Euro, Ungaria, Japonia, Norvegia, Polonia, Suedia, Turcia, Statele Unite ale Americii și România, desigur. Un bundle cu 1000 V-bucks va costa 8.99$, o scumpire de un dolar comparativ cu prețul curent de 7.99$. Pachetul cu 13.500 V-bucks a urcat de la 79.99$ la 89.99$.

Etichete: ,