Firefox vrea să îți arate produsele care au review-uri false

Scris de | 12 octombrie, 2023
Firefox vrea să îți arate produsele care au review-uri false

Mozilla testează integrarea în browser-ul său, Firefox, a unei noi funcții, denumită „Review Checker”, care va verifica cât de mult te poți baza pe review-urile unui produs. Noutatea a fost remarcată inițial de cei de la MSPowerUser și confirmată apoi de Byron Jourdan, senior director al managementului de produse Firefox, notând pentru cei de la The Verge că funcția este momentan în teste „cu o audiență limitată în Statele Unite”.

Review-urile false sunt o problemă pentru multe nume mari din retail, care au încercat să ia măsuri pentru a opri răspândirea acestora, care au ca scop îmbunătățirea rating-ului unui produs. Amazon a șters zeci de mii de review-uri de produse pe care le-a considerat false și chiar i-a luat în vizor pe cei care coordonează astfel de activități pe grupuri de Facebook.

Review Checker-ul celor de la Firefox vrea acum să ofere utilizatorilor browser-ului posibilitatea de a vedea imediat review-urile false. Funcția va fi disponibilă prin selectarea unei iconițe din bara de URL a browser-ului, și va oferi review-urilor unui produs o notă în funcție de cât de „de încredere” sunt, va arăta un scor nou pentru produsul respectiv cu ceea ce consideră ca fiind review-uri false neluate în considerare, dar va selecta și cele mai importante părți ale unor review-uri existente.

Funcția se folosește de tehnologie de la Fakespot, companie pe care Mozilla a cumpărat-o mai devreme în acest an. Aceasta „folosește o inteligență artificială sofisticată și un sistem cu machine learning pentru a detecta anumite pattern-uri și similarități între review-uri, astfel încât cele care sunt cel mai probabil mincinoase să fie marcate”. Când a achiziționat Fakespot, Mozilla a anunțat că vrea să integreze tehnologia sa în browser, pentru a-i face pe utilizatori „cei mai bine echipați să observe review-uri false”. Fakespot oferă această posibilitate și pe alte browsere (Chrome, Safari), prin extensii ce pot fi descărcate de pe site-ul său, și are și aplicații de iOS și Android.

Byron Jourdan a declarat că funcția „va fi testată în continuare și vom vedea dacă este una dintre metodele prin care putem ajuta la îmbunătățirea experienței online a oamenilor”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Firefox tests a built-in checker for fake reviews