Cum poți juca CSGO după lansarea lui Counter-Strike 2?

Scris de | 13 octombrie, 2023
Cum poți juca CSGO după lansarea lui Counter-Strike 2?

Counter-Strike 2 a fost în sfârșit lansat după luni bune de așteptare. Doar că această venire nu a fost lipsită de controverse, iar jocul a primit cea mai proastă notă dintre toate lansările Valve. Asta se va schimba în timp și sunt doar durerile creșterii, însă odată cu apariția lui CS2 gamerii au pierdut accesul complet la CSGO. Când a fost lansat, noul joc nu a fost luat drept un produs separat, ci mai de grabă un upgrade pentru jocul lansat în 2012, așa că l-a înlocuit complet. Din fericire, există o metodă ușoară prin care să recapeți accesul la Global Offensive:

  1. Instalezi Counter-Strike 2 pe Steam;
  2. Faci click dreapta pe numele jocului și apeși pe Properties;
  3. Sub meniul Betas, selectezi opțiunea „csgo_legacy: Legacy Version of CS:GO„.
Cum sa joci CSGO dupa lansarea CS2

În felul ăsta vei căpăta acces la CSGO, dar trebuie să fii cu băgare de seamă. După lansarea lui Counter-Strike 2, serverele pentru vechiul joc au fost închise, astfel singurul mod în care mai poți juca Global Offensive este pe servere create de comunitate, fie pe modurile offline cu boți. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, jucătorii de CSGO vor mai observa niște schimbări, precum probleme în a deschide inventarul și alte funcții ce necesită conexiune la internet.

Asta mă duce cu gândul la vremurile în care jucam Counter-Strike 1.6 și Source, fără vreo formă modernă de matchmaking, doar împușcături cu prietenii pe servere pline de oameni. Și pare că spiritul acelor vremuri revine odată cu pensionarea lui CSGO. Partea cea mai bună este că accesul la serverele întreținute de comunitate nu necesită Prime Status, astfel oricine este liber să descarce jocul direct de pe Steam fără nici un cost. La o privire rapidă, pare că lista de servere din România este destul de mare, iar cu această mutare, ceva îmi spune mie că se vor schimba puțin lucrurile.

Etichete: , ,