Campionatul European de CS:GO se va disputa în România

Scris de | 29 aprilie, 2022
Campionatul European de CS:GO se va disputa în România

Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO) este al doilea turneu european de CS:GO organizat în România și va avea loc în perioada 5-10 iulie, la Oradea, în noua sală polivalentă Oradea Arena. Calificările europene vor desemna cea mai bună echipă europeană care va ajunge să se lupte pentru titlul de Campioană Mondială la finalul anului în Bali. Euro CS:GO este parte, alături de alte competiții de CS:GO și League of Legends, din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.

„Cel mai important lucru pentru noi este ca evenimentul Digital Crusade 2022 să reprezinte o piatră de temelie în dezvoltarea fenomenului Esports în România. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ne-am axat pe trei elemente foarte importante, pe care le vom folosi pentru a măsura succesul acestui eveniment. În primul rând, experiența de care va avea parte publicul, atât online, cât și offline. În al doilea rând, nivelul de gameplay. Ne-am străduit să aducem cei mai buni jucători și cele mai bine cotate echipe la care România are acces în momentul de față. În al treilea rând, nivelul producției va fi state-of-the-art. Este foarte important ca aceste trei elemente să funcționeze și să reprezinte cartea de vizită a României în scena internațională de Esports. Vrem să arătăm că se poate și la noi și vrem ca publicul prezent la eveniment să aibă parte de o experiență nemaiîntâlnită până acum”, a spus Mihai Cotos, CEO al Digital Crusade.

Turneul național

În luna iunie vor avea loc calificările naționale, care vor stabili echipa cea mai puternică să reprezinte România la Euro CS:GO 2022. Turneul de calificare local se va juca în cadrul evenimentului online Super Battles, organizat de Digital Crusade.

Calificările și finala Euro CS:GO

După turneele naționale realizate de fiecare stat în parte, prima întâlnire dintre cele peste 30 de țări înscrise deja va avea loc tot în mediul online. Astfel, în luna iunie, timp de 2 zile echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în România.

În perioada 5-10 iulie, finala de la Oradea va desemna cea mai bună echipă din cele 16 care s-au remarcat în calificări. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari.    

Titlul de Campion Mondial și premiile

Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioană mondială. Anul trecut, echipa românească OneTap Gaming a ocupat locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.  

Digital Crusade 2022 aduce cel mai mare turneu de League of Legends din sud-estul Europei în România. Evenimentul Crusaders Crown pune față în față cele mai bune echipe din regiunea noastră. Opt echipe se vor duela pentru premiul de 12.000 de dolari în turneul de League of Legends cu cel mai ridicat nivel competițional din istoria României. Cele mai bune echipe din Grecia, Liga Balcanică și România au fost invitate să participe la Crusaders Crown, iar pasionații de League of Legends își vor putea măsura forțele împotriva celor mai buni jucători din regiune. Turneul are 3 etape de calificări destinate publicului, două dintre acestea fiind deschise tuturor jucătorilor europeni, în timp ce un turneu de calificare va fi dedicat exclusiv jucătorilor români.

6 competiții de Esports în 5 zile de festival 

Digital Crusade 2022 însumează 5 zile de eveniment și 6 competiții diferite. Pe lângă Campionatul European de CS:GO și Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competiții: Super Battles (competiție națională de CS:GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 și FIFA dedicate angajaților gameri din România), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) și încă un turneu surpriză, care va fi anunțat în curând. Prize pool-ul total al acestor competiții se ridică la peste 50.000 de dolari. 

Etichete: , , , ,