Infineon și Adidas dezvăluie un prototip de sneaker care luminează în funcție de muzică

Scris de | 17 octombrie, 2023
Infineon și Adidas dezvăluie un prototip de sneaker care luminează în funcție de muzică

Infineon este o companie cunoscută pentru fabricarea semiconductorilor și a unor dispozitive IoT, însă a anunțat o colaborare surprinzătoare cu Adidas. Cele două companii au creat un prototip de sneaker care se numește Infineon Lighting Shoe și combină tehnologia cu fashion-ul, reacționând la muzica din jurul tău prin efecte de lumini programabile.

Integrate în sneakers sunt microfoane XENSIV MEMS, care au capacitatea de a detecta semnale acustice extrem de subtile în împrejurimile lor. Aceste semnale sunt apoi procesate de un microcontroller PSoC, de asemenea integrat în perechea de adidași. Și, pentru că luminile au nevoie și de energie ca să poată funcționa, adidașii pot fi încărcați prin USB-C. Luminile sunt poziționate în partea de jos a sneaker-ului, iar aspectul lor este similar cu cel al NMD-urilor noi (NMD v3), cu o talpă groasă și înaltă. Combinația de negru cu lumini albastre este foarte interesantă, dar fiindcă vorbim doar de un prototip, nu vom putea pune mâna pe ei, din nefericire.

Cei de la Infineon notează într-un comunicat de presă că sneaker-ul este o dovadă a faptului că unele componente tehnologice sensibile pot fi introduse cu ușurință într-o piesă de fashion fără să compromită confortul sau utilitatea acesteia. Ca ușor sneakerhead, mărturisesc că îmi place destul de mult ideea celor două companii, precum și felul în care arată prototipul, care pare într-adevăr că nu sacrifică deloc confortul pe care îl oferă NMD-urile.

Colaborările între lumile tech și fashion par să fie din ce în ce mai dese în ultima perioadă, o mulțime de companii căutând să își facă produsele cât mai atractive, astfel că ne putem aștepta să mai vedem știri în această direcție foarte curând.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Infineon And Adidas Unveil Music-Responsive Lighting Shoe Prototype