AMD a lansat noile procesoare Ryzen Threadripper 7000 și Ryzen Threadripper PRO 7000 WX pentru stații de lucru de ultimă generație

Scris de | 19 octombrie, 2023
AMD a lansat noile procesoare Ryzen Threadripper 7000 și Ryzen Threadripper PRO 7000 WX pentru stații de lucru de ultimă generație

Astăzi, AMD a anunțat procesoarele Ryzen Threadripper PRO Seria 7000 WX și a readus în focus seria de procesoare Threadripper în segmentul desktop-urilor high-end cu procesoarele Ryzen Threadripper Seria 7000.

AMD a anunțat că acestea vor fi disponibile mai târziu în acest an pentru clienții DIY, partenerii SI și prin partenerii OEM, inclusiv Dell Technologies, HP și Lenovo. De asemenea, acestea sunt bazate pe tehnologiile AMD PRO și oferă caracteristici de securitate și gestionare la nivel enterprise, de care afacerile moderne au nevoie, și dispun de până la 96 de nuclee și 192 de fire de execuție pentru o performanță mai bună pe piața stațiilor de lucru.

În același timp, AMD a anunțat și procesoarele AMD Ryzen Threadripper Seria 7000, revenind în mediul HEDT pentru prima dată din 2020. De asemenea, procesorul Ryzen Threadripper 7980X oferă cea mai mare putere de calcul posibilă într-un enthusiast desktop, cu performanțe mai bune pe mai multe thread-uri.

Aceste procesoare, de asemenea construite pe arhitectura Zen 4 de la AMD și oferind până la 48 de lanes PCIe 5.0 disponibile utilizatorilor desktop, au până la 64 de nuclee și 128 de threads.

Etichete: , , ,