Netflix anunță scumpiri de abonamente, în ciuda creșterii veniturilor și numărului de utilizatori

Scris de | 19 octombrie, 2023
Netflix anunță scumpiri de abonamente, în ciuda creșterii veniturilor și numărului de utilizatori

Prețurile abonamentelor Netflix pentru o parte dintre utilizatori se scumpesc din nou. Compania a anunțat abonați în creștere și venituri peste așteptări trimestrul al treilea din 2023, și față de proiecțiile originale, dar chiar și așa, în anumite regiuni vor apărea scumpiri pentru abonamentele Basic și Premium. Momentan, România este ferită de aceste scumpiri, însă prețurile nu au crescut deloc de la lansarea serviciului local, deci o scumpire ar putea veni în orice moment.

O parte dintre clienții Netflix vor plăti mai mult pentru aceleași servicii

În cadrul raportului financiar de final de trimestru, Netflix a dezvăluit că utilizatorii din SUA, Franța și Marea Britanie vor plăti mai mult pentru abonamentele Baisc și Premium. De fapt, utilizatorii din SUA și UK nici măcar nu mai au abonamente Basic pentru abonați noi, însă cei care au rămas pe vechile planuri tarifare vor trebui să plătească 11,99 dolari, respectiv 7,99 lire sterline pentru oferta de bază, care oferă doar streaming în HD pe un singur dispozitiv. În Franța, unde acest plan tarifar încă există, prețul crește la 10,99 euro.

Abonamentele Premium din aceste trei regiuni cresc de asemenea. Acestea oferă acces la redare în 4K pe șase dispozitive simultan. În SUA, prețul ajunge la 22,99 dolari, în UK 17,99 lire sterline, iar în Franța, prețul abonamentului Netflix Premium ajunge la 19,99 euro. Schimbările de prețuri sunt deja în vigoare în aceste regiuni, deci la următorul termen de plată, cei care au abonamente Netflix în aceste țări vor fi taxați în plus.

Ultima scumpire a abonamentelor de acest gen a avut loc în luna ianuarie din 2022, când prețurile au crescut cu până la 2 dolari în SUA.

Se pare că planul Netflix de a bloca partajarea de parole între utilizatori, limitând utilizarea unui cont pe o singură gospodărie a dat roade. În ultimele trei luni, Netflix a adăugat 8,8 milioane de abonați noi, o creștere de 9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Abonații din România, feriți din nou de scumpiri

În România, planurile tarifare rămân pe loc, cu aceleași prețuri ca până acum. Ba chiar de la lansarea originală, abonamentul Basic/Minim a primit și un upgrade și o scădere de preț. Inițial, acesta costa 7,99 euro și permitea doar redare în format SD. Acum costă 5 euro și oferă redare 720p. În alte regiuni, acest abonament a fost înlocuit cu un abonament care afișează reclame. Momentan, în România, nu există o astfel de opțiune.

Iată abonamentele Netflix disponibile pentru publicul din România

  • Minim – Redare HD (720p), un dispozitiv, 4,99 euro
  • Standard – Redare Full HD, două dispozitive, 9,99 euro
  • Premium – Redare 4K HDR, sunet spațial, 6 dispozitive, 11,99 euro

Etichete: ,