NVIDIA ar putea lansa plăci video GeForce RTX 4000 SUPER

Scris de | 19 octombrie, 2023
NVIDIA ar putea lansa plăci video GeForce RTX 4000 SUPER

Conform celor mai recente informații care circulă pe internet, NVIDIA se pregătește de lansarea unei serii de plăci video din seria GeForce RTX 4000 cu terminația SUPER. Acestea nu vor fi modele complet noi, ci mai de grabă actualizări ale plăcilor deja existente. Se pare că marile schimbări vor avea legătură cu chip-urile grafice curente și configurația memoriei video, un subiect sensibil atât pentru NVIDIA, cât și pentru rivalii de la AMD.

NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER ar putea veni cu un chip grafic AD103 și 16GB de memorie GDDR6X pe bus de 256 de biți. Comparativ cu versiunea actuală de GeForce RTX 4070, versiunea Super a făcut trecerea la un chip mai potent care îi permite să ruleze memoria pe un bus mai mare de 192 de biți. Și cică ar mai fi încă o variantă de RTX 4070 pe țeavă, numai că asta va avea memorie GDDR6, un downgrade comparativ cu versiunea deja existentă. P-asta din urmă nu prea o văd venind, mai ales că ar crea și confuzie în piață și ar cam scoate versiunea curentă a plăcii din joc.

Nici RTX 4080 nu scapă de un refresh. După faimosul incident cu de-lansarea versiunii de 12GB, pare că NVIDIA vrea să se revanșeze și va lansa o versiune Ti sau SUPER a plăcii. Și aici vorbim despre un upgrade al chip-ului grafic la un AD102, adică cel de pe 4090. Și partea cea mai interesantă este că nici măcar flagship-ul celor de la NVIDIA nu folosește acest procesor grafic la capacitate maximă, deci nu putem ignora nici o presupusă RTX 4090 SUPER. Și cu informațiile acestea am ajuns deja la al treilea leaker care vorbește despre o nouă serie de plăci video SUPER de la NVIDIA, așa că sunt destul de încrezător că vor fi lansate.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: