WhatsApp primește cea mai cerută funcție: autentificare cu două conturi simultan

Scris de | 19 octombrie, 2023
WhatsApp primește cea mai cerută funcție: autentificare cu două conturi simultan

Pe lângă posibilitatea de a folosi un singur cont de WhatsApp pe mai multe dispozitive, funcție care a fost implementată de câțiva ani deja, utilizatorii aplicației de chat au cerut cel mai mult posibilitatea de a folosi mai multe conturi în aplicație pe un singur dispozitiv. Anterior, soluții precum clonarea aplicației au fost implementate chiar de către producătorii de telefoane cu Android, însă acum, Meta anunță că a implementat posibilitatea de a folosi două conturi de WhatsApp simultan pe un singur telefon. Desigur, există câteva condiții.

Nu mai trebuie să apelezi la „clonarea” aplicației WhatsApp pentru a folosi mai multe conturi

Cea mai importantă condiție este ca telefonul să fie de tip dual-SIM. Fie că funcționează cu două SIM-uri fizice, un SIM fizic și un eSIM sau două eSIM-uri, este important să existe ambele numere atașate de conturile de WhatsApp pentru a putea folosi serviciul în acest mod. Poți folosi oricare combinație de două tipuri de SIM-uri, atât timp cât pot fi accesate de pe acel dispozitiv. Astfel, cei care au pe telefon un cont personal și un cont de serviciu de WhatsApp, pot să le folosească în paralel, din aceeași aplicație, fără să mai apeleze la soluții terțe.

Spre diferență de alte funcții care au fost lansate mai întâi în anumite regiuni, sau mai întâi sub formă de test, noua capabilitate WhatsApp vine pentru toți utilizatorii de mobil. Aplicația de mobil va fi actualizată în cursul zilei de astăzi, 19 octombrie, pe Android și iOS.

Pentru activarea contului secundar de WhatsApp, trebuie să intri în setările aplicației, să dai click pe săgeata de lângă numele tău și să apeși pe „Adaugă cont”. De aici, procesul de log-in este similar cu cel de la configurarea inițială, iar setările pentru notificări și confidențialitate sunt individuale pentru fiecare cont în parte.

Această veste vine după ce în urmă cu două zile, WhatsApp anunța suport pentru passkeys pe Android, ceea ce va permite autentificarea în siguranță și fără a apela la 2FA prin SMS (autentificare în doi pași). Atât timp cât ești pe un dispozitiv cu passkey activat, poți folosi propriul PIN, amprenta sau autentificarea facială pentru a te autentifica pe WhatsApp.

O altă funcție care se pare că va veni pe WhatsApp în curând va adăuga posibilitatea de a trimite mesaje vocale care se autodistrug. După prima redare, aceste mesaje sunt șterse automat și nu vor mai putea fi repetate.

Etichete: , , ,

Sursa: WhatsApp