Cât de performant este Snapdragon 8 Gen 3, de fapt. Primele benchmark-uri oficiale

Scris de | 27 octombrie, 2023
Cât de performant este Snapdragon 8 Gen 3, de fapt. Primele benchmark-uri oficiale

Acum că Snapdragon Summit s-a terminat, Qualcomm a oferit și rezultatele primelor teste oficiale cu noul său procesor high-end de mobil, Snapdragon 8 Gen 3. Acesta promitea un aport semnificativ de performanță față de generația precedentă, iar aceste declarații par să fie susținute de rezultatele testelor, care sunt cam cu 30% mai înalte. De altfel, chiar și noul A17 Pro de la Apple, pe arhitectură de 3nm, rămâne în urma în anumite teste cheie.

Snapdragon 8 Gen 3 este semnificativ mai rapid decât modelul anterior și chiar și decât A17 Pro de la Apple în anumite teste

Qualcomm demonstrează performanța Snapdragon 8 Gen 3 prin teste în cele mai populare aplicații de benchmarking din piață: AnTuTu 10, Geekbench 7, PCMark, 3DMark, GFXBench, AI Mark, MLPerf, Jetstream 2.1 și Speedometer 2.1. Probabil cele mai importante teste pentru majoritatea utilizatorilor sunt primele patru, restul fiind destul de specifice pentru anumite cazuri de utilizare, precum procesare AI.

În AnTuTu, platforma de referință de la Qualcomm, un telefon care nu se vinde pe piață, fiind folosit doar pentru demonstrații, a obținut 2.139.281 puncte, unul dintre cele mai mari scoruri înregistrate de un dispozitiv cu Android. Acest scor este chiar mai mare decât cel obținut la începutul săptămânii de Dimensity 9300, un procesor care încă nu a fost anunțat oficial. iPhone 15 Pro Max obține în jurul a 1,5 milioane de puncte, la fel ca telefoanele cu Snapdragon 8 Gen 2 în acest test.

Geekbench 6 este un alt test în care vedem un aport major de performanță: 2.329 puncte în single-core și 7.501 în multi-core. Aici, Apple încă câștigă în single core, fiind mai aproape de 3.000 de puncte, însă pierde în multi-core la distanță de 300 de puncte. Snapdragon 8 Gen 2 era la sub 2.000 puncte în single și pe la 5.000 în multi-core.

În PCMark, noul procesor obține un scor record de 21.628 puncte, sugerând că aduce îmbunătățiri pe toate planurile, de la editare de documente la editare foto și video. PCMark este un test complex care implică multe tipuri de cazuri de utilizare de productivitate.

Cel mai mare aport de performanță pare să fie însă în gaming. Noul procesor obține un scor record de 19.114 puncte în testul 3DMark Wild Life și 5.338 puncte în Wild Life Extreme, aproape dublu față de generația anterioară și cam dublu și față de iPhone 15 Pro Max.

Toate celelalte rezultate pot fi consultate în clipul de mai sus care trece prin fiecare test în parte. Cert este că Snapdragon 8 Gen 3 este un procesor extrem de capabil, dar performanța sa reală în telefoane comerciale va fi condiționată de performanța sistemelor de răcire implementate de producători. Nu ar fi ieșit din comun să vedem chiar performanță peste cea obținută în aceste teste de la telefoane cu sisteme de răcire avansată, precum cele de gaming.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSM Arena