Western Digital se desparte în două companii separate

Scris de | 31 octombrie, 2023
Western Digital se desparte în două companii separate

Majoritatea recunoaștem numele Western Digital datorită HDD-urilor pe care le-a produs compania de-a lungul anilor. Chiar zilele trecute, au încercat să fuzioneze cu KIOXIA pentru a-și întări poziția pe piața memoriilor flash, dar tranzacția a picat din cauza opoziției celor de la SK Hynix care au investit în KIOXIA. În urma celor întâmplate, Western Digital a făcut un anunț puțin șocant, dar mai mult nu: compania se va destrăma, astfel dând naștere la două companii separate. Una dintre acestea se va concentra pe producția de HDD-uri, în timp ce divizia de memorii flash își va vedea de propriul drum.

Reprezentanții Western Digital au vorbit într-o postare despre motivele din spatele acestei despărțiri: „[…] pentru a poziționa fiecare franciză astfel încât să producă tehnologie inovatoare și produse, să capitalizeze oportunități unice de dezvoltare, să extindă pozițiile de lider de piață, și să opereze mai eficient cu structuri capitale diferite”. Schimbarea urmează să se întâmple în a doua jumătate a anului 2024.

Western Digital se află într-o poziție vulnerabilă

Compania nu s-a bucurat de prea mult succes odată cu trecerea pandemiei. Piața de memorii flash și SSD-uri este încă la pământ cu o cerere foarte mică și prețuri care au atins un all-time low. După care ai HDD-urile, care au cam fost pensionate de mediile de stocare mai rapide și prețul în cădere al acestora. Iar asta lasă Western Digital într-o poziție destul de incomodă, și chiar dacă ambele piețe încep să-și revină, compania americană este în continuare forțată să facă o schimbare majoră.

Ironia este alta; faptul că Western Digital a achiziționat SanDisk în 2016, iar de când s-a întâmplat asta, calitatea produselor a scăzut simțitor indiferent de care dintre cele două branduri vorbim. Înainte de a schimba structura internă, cred că producătorul are nevoie să-și repare imaginea publică, mai ales când are competiție serioasă din partea unor companii precum Samsung, Seagate și chiar și branduri mai mici precum HyperX, Corsair și alți producători de SSD-uri.

Etichete: , ,