Chrome de iOS primește o funcție utilă. Aceasta nu apare și în versiunea de Android

Scris de | 2 noiembrie, 2023
Chrome de iOS primește o funcție utilă. Aceasta nu apare și în versiunea de Android

Safari pentru iOS a mutat bara de adresă în partea de jos odată cu iOS 16, dar acest concept nu este unul tocmai nou. Internet Explorer pentru Windows Phone a fost printre primele browser-e de mobil care punea bara în partea de jos a ecranului, iar acum, în 2023, chiar și Chrome permite acest lucru pe mobil. Vestea proastă pentru fanii Android este că browser-ul de la Google primește această funcție doar pe iOS momentan.

Bara de adresă în partea de jos din Chrome îi va ajuta în special pe cei cu telefoane cu ecrane mari

Dacă ai un iPhone, cel mai probabil folosești Safari pentru browsing. Totuși, cei care folosesc mai multe platforme, nu doar pe cele din ecosistemul Apple, probabil că folosesc Chrome, iar noul update de Chrome va asigura că nu vei mai avea prea multe alte dezavantaje față de Safari. Faptul că poți accesa rapid bara de adresă din partea de jos era până acum un avantaj major în Safari, dar acum și Chrome permite asta, cu o simplă apăsare de buton.

Implicit, bara rămâne în partea de sus, dar dacă apeși lung pe aceasta, apare un nou meniu care îți permite să o muți în partea de jos. La fel, o poți muta înapoi sus, în cazul în care preferi asta. Este o funcție extrem de simplă și intuitivă, care îi va ajuta în special pe cei care au telefoane cu ecrane foarte mari, precum iPhone din gama Pro Max, sau Plus.

Este curios însă faptul că nu există această funcție deja pe Android, platformă care a găzduit smartphone-uri cu ecrane mai mari pentru mai multă vreme. Mai ciudat este faptul că Google a rulat la un moment dat un experiment pe Chrome pe sistemul de operare propriu, unde bara de adresî putea fi mutată în partea de jos. Totuși, acel experiment nu a mai ajuns niciodată în versiunea finală a aplicației.

Tot ce trebuie să faci pe iPhone pentru a primi acest update este să descarci cea mai nouă versiune a browser-ului din App Store.

Sursa: Android Police