Waze adaugă funcția care te va feri de accidente

Scris de | 8 noiembrie, 2023
Waze adaugă funcția care te va feri de accidente

Google a anunțat lansarea unei noi funcții pentru aplicația de navigație Waze, care va încerca să ajute șoferii să se ferească de accidente. Practic, aplicația va oferi o nouă notificare atunci când intri pe un drum pe care au loc multe accidente, pentru a conduce mai prudent. Deși funcția a fost deja „oficial” lansată, aceasta nu pare să fie prezentă în aplicație încă, nici dacă folosești cel mai nou update sau cea mai nouă versiune beta. Cel mai probabil, Waze va activa funcția pe server pentru fiecare cont în parte, în următoarele câteva săptămâni.

O nouă notificare avertizează utilizatorii de Waze să conducă cu grijă mai mare pe drumuri periculoase

Practic, înainte de a intra pe un drum pe care au loc multe accidente, vei vedea în aplicație un mesaj non-interactiv, care te anunță că pentru următoarea porțiune de drum, există un istoric de accidente. Pentru a determina care sunt aceste drumuri, Waze folosește raportările utilizatorilor, datele de trafic din respectiva zonă și factori fizici prezenți în respectivul loc. Astfel, Waze speră că șoferii vor fi mai atenți la drum atunci când intră pe unul periculos și că vor încerca să evite accidentele.

Mai mult, această funcție va fi dedicată pentru drumurile noi pe care circulă șoferii. Dacă mergi des pe un drum „periculos”, aplicația constată că ar trebui să știi deja despre acele pericole și nu mai afișează notificarea. În acel caz, creatorii aplicației consideră că mesajul ar reprezenta mai degrabă ceva care să îți distragă atenția de la drum, decât un mesaj cu adevărat util.

Conform Google, accidentele de mașină sunt responsabile pentru pierderea a 3.700 de vieți omenești în fiecare zi în lume, iar Waze va încerca să prevină măcar o mică parte dintre aceste accidente. Se pare însă că 14% dintre aceste accidente mortale sunt cauzate de neatenție din cauza utilizării telefonului mobil la volan, ceea ce nu pune Waze într-o poziție foarte bună.

Etichete: , ,

Sursa: Google