AMD va lansa APU-urile Ryzen 8000G la finalul lunii ianuarie 2024

Scris de | 13 noiembrie, 2023
AMD va lansa APU-urile Ryzen 8000G la finalul lunii ianuarie 2024

Gigabyte a anunțat recent o actualizare AGESA care ajunge la versiunea 1.1.0.0 Beta și introduce suportul pentru APU-urile (procesoare cu grafică integrată) de nouă generație de la AMD. Acestea vor fi compatibile cu plăcile de bază cu chipset din seria 600. Noua versiune de BIOS va fi lansată la finalul acestei luni. Asta înseamnă că dacă ai avea de pe-acum un astfel de APU, l-ai putea folosi bine-mersi pe actuala placă de bază.

Informația asta confirmă zvonurile care spuneau că chip-urile AMD Ryzen 8000G (numele nu este încă confirmat) vor fi lansate în următoarele două-trei luni. În comparație cu modelele actuale de APU-uri, se aude că cele pe socket AM5 vor folosi până la 12 nuclee grafice bazate pe arhitectura RDNA 3. Adică vor aduce un upgrade serios comparativ cu chip-urile Ryzen 7000G, care folosesc arhitectura RDNA 2 pentru chip-ul grafic.

Gigabyte Technology Co. Ltd., un lider în fabricarea plăcilor de bază, a plăcilor video și soluțiilor hardware, a lansat cel mai nou BIOS AGESA 1.1.0.0 Beta pentru AM5 cu suport pentru APU-uri pe plăcile de bază X670, B650 și A620. Viitoarele APU-uri AM5 vor fi lansate la finalul lunii ianuarie 2024.

Actualizarea de BIOS AGESA 1.1.0.0 Beta pentru AM5 este disponibilă pe site-ul oficial Gigabyte, iar lansarea formală va avea loc până la finalul lunii noiembrie. Utilizatorii pot actualiza BIOS-ul cu ușurință folosind @BIOS, Q-Flash sau Q-Flash Plus.

Conform informațiilor pe care le-am strâns până acum, AMD ne pregătește cel puțin patru SKU-uri diferite cu configurații octa-core, hexa-core și quad-core. Chip-urile Ryzen 8000G entry-level și mid-range vor fi bazate pe arhitectura Phoenix 2, un hibrid între Zen 4 și Zen 4c, care integrează cele două microarhitecturi într-un design monolitic.

Etichete: , ,