Huawei P70 „Arte” ar putea fi echipat cu o lentilă foto avansată, care ar putea atrage vânzări record

Scris de | 28 noiembrie, 2023
Huawei P70 „Arte” ar putea fi echipat cu o lentilă foto avansată, care ar putea atrage vânzări record

Huawei a surprins întreaga industrie la finalul verii, cu lansarea neașteptată a lui Mate 60 Pro. Acesta a fost lansat exclusiv în China, cu procesoare proprietare Kirin, ceva ce nu credeam că vom mai vedea în viitorul apropiat. Acest model a crescut interesul pentru telefoane Huawei în China, iar compania cu greu poate ține pasul cu cererea. În această notă, analistul de afaceri taiwanez Ming-Chi Kuo, oferă câteva detalii despre seria P70 de la Huawei și sugerează că se va vinde mult mai bine decât gama P60, lansată la începutul anului.

Proiecțiile de vânzări ale analiștilor pentru seria Huawei P70 sunt optimiste

Conform Kuo, Huawei plănuiește să lanseze modelele P70, P70 Pro și P70 Arte cândva în prima jumătate din 2024. Deși vor face parte din aceeași gamă de produse, acestea vor avea camere foto foarte diferite. P70 ar adopta o cameră cu zoom cu o lentilă periscopică din 5 elemente din plastic, modelul P70 Pro ar folosi o lentilă cu 6 elemente din plastic, pe când modelul de top P70 Arte ar beneficia de o lentilă 1G6P.

Acest nume vine de la „one glass six plastic” adică ar fi realizată dintr-un element din sticlă și șase elemente din plastic. Lentila va concentra lumina către un senzor de 1”, care va fi ultra-wide. Probabil că ideea din spatele acestui concept este să ofere cea mai înaltă calitate pe cele două focale standard (wide și ultra-wide), prin crop pe senzor. 

Desigur lentila cu sticlă va fi mult mai scumpă de produs (de 4-5 ori mai scumpă decât una cu 7 elemente din plastic), iar analistul Kuo spune că partenerii Huawei vor avea de câștigat de pe urma acesteia. Volumul de comenzi pe care Largan și Sunny Optical îl au în prezent va crească, iar companiile vor avea venituri mult mai mari în 2024.

Kuo spune că cererea pentru seria P70 ar putea fi de 2-3 ori mai mare decât pentru P60, mai ales dacă vor folosi din nou procesoare Kirin, echipate cu modem 5G. Acesta se așteaptă la vânzări în jurul a 15 milioane de unități, o creștere de 230% față de cele 4-5 milioane vândute în 2023. 

Etichete: , , , ,

Sursa: Medium