Samsung Internet, browser-ul preinstalat de pe telefoanele Galaxy, disponibil acum și pe PC-uri cu Windows

Scris de | 29 noiembrie, 2023
Samsung Internet, browser-ul preinstalat de pe telefoanele Galaxy, disponibil acum și pe PC-uri cu Windows

Samsung Internet, browser-ul proprietar al producătorului de smartphone-uri, preinstalat și setat drept „implicit” pe toate telefoanele și tabletele Galaxy, este acum disponibil și pe dispozitive desktop. Samsung a lansat aplicația sa de navigare pe internet și pe PC, fiind disponibilă direct în magazinul de aplicații Microsoft Store pentru Windows 10 și Windows 11. 

Samsung permite sincronizare între PC și telefon prin intermediul browser-ului său proprietar

Așa cum vedem în cazul majorității browsererelor noi, și Samsung Internet este bazat pe Chromium, proiectul open source care stă și la baza Google Chrome. Acesta este pe de-o parte un dezavantaj, întrucât nu prea poate să facă multe lucruri în plus față de Chrome-ul „standard”, așa că sunt puține motive pentru a trece la el. Pe de altă parte, faptul că folosește Chromium asigură compatibilitate cu extensiile dezvoltate deja pentru Chrome, nefiind necesară convingerea dezvoltatorilor software să scrie noi extensii pentru el.

Interfața nici măcar nu este una nouă sau îmbunătățită. Samsung a folosit ca bază pentru varianta desktop interfața pe care o oferă deja pe tabletele sale cu Android din gama Galaxy Tab. Acele dispozitive permit funcționare în „DeX Mode”, care afișează o interfață desktop. Browser-ul afișat în acel mod este unul complet „funcțional”, așa că nu a fost nevoie de ceva personalizat pentru a rula pe ecranele mai mari de pe PC.

Singurul avantaj real pentru a folosi Samsung Internet este dacă ai deja un telefon Galaxy și folosești deja Samsung Internet pentru navigarea pe internet. În această situație, instalarea aplicației și pe Windows va asigura sincronizare între tab-uri, bookmark-uri și parole de pe telefon pe computer. Totuși, Samsung Internet nu este o aplicație foarte populară nici pe mobil. 

Mulți utilizatori de telefoane renunță aproape imediat la aplicația de la Samsung, în favoarea Google Chrome, care oricum vine preinstalat pe telefoanele Galaxy ca parte a pachetului de aplicații de la Google. Astfel, poți sincroniza totul prin Chrome, care este disponibil nu doar pe Android și Windows, ci și pe Linux, macOS, iOS sau iPadOS. 

Etichete: , , , ,