Galaxy S24 Ultra vs. S23 Ultra: ce s-a schimbat în materie de design

Scris de | 7 decembrie, 2023
Galaxy S24 Ultra vs. S23 Ultra: ce s-a schimbat în materie de design

Leak-urile despre seria Galaxy S24 continuă să apară. De data aceasta avem fotografii reale care compară modelul Galaxy S23 Ultra cu noul S24 Ultra în materie de design. La prima vedere, cele două dispozitive par aproape identice, însă o analiză a imaginilor dezvăluie multe diferențe minore, care constituie o evoluție a design-ului pe care îl știm deja de două generații. Se pare că vom avea de a face cu încă o generație de „rafinament”. 

Galaxy S24 Ultra rafinează și mai mult design-ul din ultimii doi ani

Cea mai mare diferență care poate fi observată în aceste imagini este sticla plată de pe Galaxy S24 Ultra, care înlocuiește sticla rotunjită la margini de pe S23 Ultra. Telefonul are în mare parte aceeași formă, însă metalul de pe laterale este acum prelungit până pe față și pe spate, probabil pentru rezistență mai bună la șocuri mecanice.

De altfel, metalul de pe laterale este acum titan, care are o textură mult mai fină decât aluminiul eloxat de până acum. Butoanele par să fie realizate tot din titan, și sunt puțin mai groase decât cele de pe Galaxy S23 Ultra, dar diferențele sunt minore aici. 

Și în partea de jos a telefonului avem mici diferențe. De exemplu, grila pentru difuzor este acum înlocuită o fantă orizontală mai mică, un orificiu pentru microfon a fost mutat în partea de sus, iar stylus-ul S-Pen are acum un „cap” plat, nu unul bombat, ca la generațiile anterioare. 

Ceva ce nu se vede foarte bine în imagini este modulul de cameră, care ar putea fi puțin mai mult ieșit în relief decât în cazul generației anterioare. Acest lucru ar putea sugera integrarea de senzori de dimensiuni mai mari, care necesită și optică mai mare. Așteptările sunt însă ca abia Galaxy S25 Ultra să facă trecerea la un senzor de 1”, care ar mări semnificativ dimensiunile fizice ale camerelor. 

Imaginile au fost publicate de Ice Universe pe contul său de pe platforma X, iar acesta este cunoscut pentru leak-uri care sunt apoi verificate cu informații reale, după lansarea oficială. 

Etichete: , , ,