Deja avem informații despre seria Galaxy S25: senzor de 1″ pe Ultra, camere de la Sony pe alte modele

Scris de | 5 decembrie, 2023
Deja avem informații despre seria Galaxy S25: senzor de 1″ pe Ultra, camere de la Sony pe alte modele

Seria Galaxy S24 este deja „bătută în cuie”, urmând să ajungă pe piață cândva spre sfârșitul lunii ianuarie. Așa cum ne-am obișnuit deja de ceva vreme însă, zvonurile s-au mutat acum către generația următoare, iar „leakerii” de serviciu deja vorbesc despre ceea ce vor oferi modelele din gama Galaxy S25. Se pare că Samsung are în plan trecerea la un senzor foto de 1”, cel puțin pe modelul Ultra.

Galaxy S25 Ultra ar putea fi primul telefon Samsung cu senzor de 1″ pe camera principală

Conform Tech_Reve/„Revegnus” de pe Twitter, leaker cunoscut pentru informații reale despre dispozitive mobile din trecut, Samsung va dezvolta un senzor ISOCELL de 200 megapixeli cu dimensiune de 1”. Acest lucru înseamnă că acel senzor va putea capta mai multă lumină și va oferi și alte capabilități noi, imposibile până acum.

De exemplu, acesta va permite realizarea de zoom fără pierderea calității până la 4x, ceea ce ar putea însemna că Galaxy S25 Ultra nu va mai include și o cameră cu zoom intermediar 3X. Desigur, performanța pe lumină slabă va fi îmbunătățită, iar în zona video ar putea primi un aport major de îmbunătățire a calității imaginii. 

Se pare că seria Galaxy S25 va fi cea cea care va aduce schimbări la nivelul camerelor și pe modelele mai ieftine. De exemplu, Galaxy S25 și S25+ ar putea renunța la senzorii ISOCELL GN3, de 50 megapixeli, din prezent. În locul acestora, Samsung ar putea adopta senzori Sony, superiori din punct de vedere al performanței oferite. 

Toate acestea vor veni însă, cel mai probabil, la începutul anului 2025. În 2024, Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra vor fi prezentate oficial în cadrul unui eveniment care ar putea avea loc pe 17 ianuarie în San Francisco. 

Etichete: , , ,