GTFO ajunge la final, cu ultimul update – Rundown 8.0: Duality

Scris de | 8 decembrie, 2023
GTFO ajunge la final, cu ultimul update – Rundown 8.0: Duality

Tactical shooter-ul co-op GTFO ajunge la final, odată cu ultimul update major – Rundown 8.0 Duality. 10 Chambers, studioul suedez din spatele jocului, a dezvăluit la The Game Awards ce conține acest ultim capitol al GTFO, disponibil gratuit pentru toți cei care dețin jocul, și care pune capăt poveștii echipei de prizonieri care sunt forțați să scape din subteranele Complexului Garganta. Rundown 8.0: Duality este cel de-al 12-lea update major de conținut, și adaugă noi misiuni (expediții), astfel încât jocul ajunge la peste 80 de misiuni în total. 

„Povestea GTFO a început la The Game Awards, când am dezvăluit prima dată jocul, în 2017, astfel că, desigur, am simțit că trebuie să fim aici anul acesta pentru a anunța și ultimul capitol al jocului”, a declarat Ulf Andersson, Creative Director la 10 Chambers. „Trebuie să menționăm că, deși povestea jocului se încheie, GTFO continuă să aibă o comunitate activă. Îl vei putea juca acum de la început până la sfârșit – dacă ești un gamer priceput.

La sfârșitul lunii noiembrie, am fost în Danemarca pentru a ne întâlni cu echipa de la 10 Chambers și pentru a juca în avanpremieră misiuni din Rundown 8.0: Duality. În GTFO, trebuie să lucrezi alături de colegii tăi, fiind un joc care necesită comunicare constantă, coordonare, precum și ceva management al muniției. Pe măsură ce înaintezi mai mult într-un nivel, acesta devine din ce în ce mai dificil, cu inamici mai puternici, care îți pot provoca mai multe probleme. Poți foarte bine să adopți un stil „run & gun”, însă e recomandat să încerci măcar o tactică mai sneaky, pentru a-ți ușura munca și a elimina creaturile din Complex mai ușor. 

„Ne lasă un gust ușor amar să părăsim ceva la care am lucrat timp de șapte ani, însă este timpul pentru ceva nou. Sperăm că povestea de final din GTFO va fi una satisfăcătoare pentru comunitatea jocului, am depus multă muncă în zona aceasta și cea de level design pentru ultimul update” notează Simon Viklund, Narrative și Audio Director la 10 Chambers. 

GTFO va avea în continuare parte de suport sub forma rezolvărilor de bug-uri. De asemenea, celelalte update-uri majore de conținut, care au fost disponibile pe perioade limitate, vor deveni complet accesibile, pentru totdeauna, astfel că vei putea experimenta jocul în întregime. Acesta se află și la reducere pe Steam, fiind disponibil exclusiv pe PC, cu 40% mai puțin până pe 4 ianuarie 2024. Poți și să te convingi dacă merită atenția ta jucându-l în acest weekend, deoarece GTFO este disponibil gratuit pentru câteva zile.

Impresii

Cum am zis, am avut ocazia să încerc noul update în urmă cu aproximativ o lună, iar pentru fanii GTFO pot să spun că aduce more of the same. În sensul că este la fel de „plăcută” experiența de a înainta prin Complex, și de a te ascunde de creaturile care sunt alertate la cele mai mici mișcări. GTFO se simțea deja ca un joc complet de mult timp, iar faptul că povestea își găsește și ea un final mi se pare un lucru excelent. Jocurile live service reprezintă o epidemie în ultimii ani, și să vezi un titlu care a fost updatat constant, corect și care merge fără probleme tehnice la tot pasul e o bucurie.

GTFO e un joc destul de dificil, dar din fericire am jucat cu câțiva oameni din 10 Chambers, deci am putut să fiu luat de mână și condus către obiectiv fără mari probleme. Este fun, challenging și te obligă să lucrezi în echipă în multiple momente. Level design-ul e și el foarte bun, ai inamici diferiți și posibilități multiple de a-i elimina, iar Complexul este un loc deopotrivă fascinant și înfiorător.

Etichete: , , , , ,