Valve a vândut stickere în valoare de 110 milioane de dolari după BLAST Paris, ultimul eveniment major de CS:GO

BLAST Paris 2023 Major CSGO Valve

Anul 2023 a marcat trecerea de la Couter-Strike: Global Offensive la Counter-Strike 2. O mutare istorică, care a marcat sfârșitul celui mai important capitol din istoria Valve. Iar un astfel de eveniment avea să fie ținut minte, mai ales că ultimul mare turneu major organizat pe vechiul joc, BLAST Paris, a fost un adevărat succes. Dar nimeni nu cred că s-a așteptat la vânzări de peste 110 milioane de dolari pe capsule cu stickere in-game. Aceste capsule includ stickere cu cele 24 de echipe, împărțite în trei categorii: Legends, Challengers și Contenders.

Cea mai vândută capsulă dintre cele trei a fost, culmea, cea mai puțin importantă, adică Contenders. Doar că versiunea BLAST Paris a inclus aici echipe precum Liquid și FaZe care încă se bucură de o popularitate imensă. Conform unui raport realizat de HLTV, fiecare echipă a câștigat aproximativ 4.5 milioane de dolari, plus câte 250.000$ pentru fiecare jucător. Următoarea capsulă ca număr de vânzări este Legends, care include nume precum NAVI, FURIA, Fnatic și câștigătorii turneului, Vitality. Aceasta a generat 3.5 milioane de dolari pentru fiecare echipă, iar jucătorii au fost compensați cu câte 200.000$. Cele mai mici vânzări le-a înregistrat capsula Challengers cu echipe precum NiP și G2, care a generat „doar” 2.6 milioane de dolari per echipă. Jucătorii au primit tot câte 200.000$.

Numerele astea nu sunt chiar normale, astfel turneul BLAST Paris a vândut mai multe stickere decât ultimele trei evenimente majore la un loc. Ca idee cele două evenimente importante din pandemie, atunci când audiențele au înregistrat numere record, au generat împreună undeva la 70 de milioane de dolari. Motivul pentru care BLAST Paris a vândut atât de bine are legătură și cu faptul că a fost ultimul major jucat pe CS:GO. De acum, toate evenimentele importante vor fi desfășurate în Counter-Strike 2, doar că pentru moment, scena pro trece prin schimbări după ce nume mari și-au anunțat nemulțumirea față de noul joc de la Valve.